Noord-Veluwe

Bier vloeit door inzamelingsactie weer in Café de Liefde

Teun van Garderen van Café de Liefde.
Teun van Garderen van Café de Liefde. © Omroep Gelderland
HARDERWIJK - Het bier vloeit sinds de coronaversoepelingen rijkelijk in Café de Liefde in Harderwijk. Maar het had ook héél anders kunnen zijn. Het café opende pas afgelopen september de deuren en kwam daardoor niet in aanmerking voor noodsteun. Door crowdfunding stroomt het bier nu alsnog.
“Van de 10.000 euro hebben we 8.000 euro opgehaald”, vertelt een glunderende Teun van Garderen. De barman van Café de Liefde weet zich gesteund door 163 donateurs. “Een gedeelte van de mensen was anoniem. Maar het waren ook vrienden, studiegenoten, collega's en buren die ons gesteund hebben. Daardoor kan je zien dat Café de Liefde echt wel bekend is in Harderwijk. En dat mensen het leuk vinden om bij Café de Liefde te komen.”

'We gunnen hem dit'

Een van de donateurs is Johan van Zeist. “Ik heb meegedaan omdat het mijn buurman is, omdat we zien hoe gedreven hij is. Hij begon met niks, het was een grote bende hier. Je ziet wat er van gekomen is. Het is prachtig! En verder gunnen we hem dat dit gaat lukken in Harderwijk. Het is iets wat wij allemaal heel mooi vinden. Daarom zitten we hier iedere dag, of het liefst bijna iedere dag.”
Er wordt weer gedronken in Café de Liefde.
Er wordt weer gedronken in Café de Liefde. © Omroep Gelderland

Happy hour

Om de donateurs voor de crowdfunding te bedanken waren er zaterdag aan het einde van de middag een happy hour en gratis luxe Spaanse hapjes. “Deze mensen behoren tot de vriendengroep van Café de Liefde”, aldus een enthousiaste Van Garderen. “En daardoor worden ze op de hoogte gehouden van onze activiteiten. We hebben een jaarkalender gemaakt met feesten, sprekers, en Harderwijkers die langskomen om over hun passie te vertellen. Dat zit er allemaal aan te komen dit jaar.”
Café de Liefde is een stichting die ruim zeven jaar bestaat en pas sinds september 2021 een eigen pand heeft. Daarvoor organiseerde het evenementen in verschillende kroegen in Harderwijk. Ontmoeting, naastenliefde, respect en inspiratie staan centraal.