Rivierengebied

Vijf jaar cel geëist voor uit de hand gelopen plofkraak in Kerkdriel

De schade na de plofkraak in Kerkdriel.
De schade na de plofkraak in Kerkdriel. © Omroep Gelderland
KERKDRIEL - Tegen een man van 34 uit Den Bosch is maandag vijf jaar cel geëist voor betrokkenheid bij een gewelddadige plofkraak in 2016 in Kerkdriel.
Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Brabander van een poging tot diefstal met geweld en brandstichting met het risico op toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.
De man zou flessen met brandbaar acetyleen bij tijdschriftenzaak The Read Shop aan het Monseigneur Zwijsenplein hebben geplaatst om een geldautomaat op te blazen.
Hoewel er DNA van de verdachte is aangetroffen op een tas met inbrekersmateriaal en in een gebruikte Audi, blijft de verdachte ontkennen. Hij gaf zelfs aan nooit in Kerkdriel te zijn geweest. Zijn advocaat vroeg om vrijspraak.

Klaplong en gebroken ribben

De eigenaar van The Read Shop kreeg die bewuste ochtend een inbraakmelding en snelde naar zijn winkel. Daar werd hij toegetakeld met een loden pijp.
De winkelier liep daarbij een klaplong en gebroken ribben op. De man heeft hierdoor enkele dagen in het ziekenhuis gelegen en moest daarna enkele maanden herstellen.
Omroep Gelderland sprak na de mishandeling met de zoon van het slachtoffer:
De plofkraak veroorzaakte een forse uitslaande brand in het centrum van Kerkdriel. De brandweer kreeg het vuur met moeite onder controle. De verdachte handelde vermoedelijk samen met anderen, maar staat vandaag als enige voor de rechter.