Rijk van Nijmegen

Groesbeker (20) botst tijdens straatrace vol op auto met zwangere vrouw

De twee zwaar beschadigde auto's na de botsing in Beugen.
De twee zwaar beschadigde auto's na de botsing in Beugen. © Persbureau SK-Media
BEUGEN - Een man uit Groesbeek wordt ervan verdacht een ongeluk te hebben veroorzaakt, waarbij een zwangere vrouw zwaargewond is geraakt. Op beelden van het ongeluk is te zien dat het om een straatrace ging.
Op videosite Dumpert is te zien hoe twee auto’s tegen elkaar racen op een industrieterrein in het Brabantse Beugen. De wedstrijd eindigde in een botsing met een derde auto, die werd bestuurd door een zwangere vrouw die niets met de straatrace te maken had.
Het ongeluk vond maandagavond al plaats. Vrijdag laat de politie Oost-Brabant weten dat de vermeende straatracer een 20-jarige man uit Groesbeek is.

Twee zwaargewonden

De zwangere vrouw moest na het ongeluk uit de auto worden bevrijd, schrijft Omroep Brabant. Ze heeft een gebroken dijbeen. Ook de Groesbeker raakte zwaargewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.
De 20-jarige man is aangemerkt als verdachte, maar is nog niet aangehouden omdat hij naar het ziekenhuis moest worden overgebracht. Een politiewoordvoerder sluit niet uit dat hij later alsnog wordt aangehouden.

Auto in beslag genomen

De auto van de Groesbeker is in beslag genomen voor onderzoek. Daarbij houdt de politie rekening met het scenario dat het om een straatrace ging. “Daarover denken we in de loop van volgende week meer duidelijkheid te kunnen geven.”