Rijk van Nijmegen

Een nieuw album is leuk, maar Navarone wil écht het podium op

NIJMEGEN - Wire is de naam van de nieuwe single van Navarone. Een nummer over iemand die een ander de liefde heeft verklaard en nu in afwachting is van het antwoord. Op wie het gebaseerd is? Dat mag de luisteraar zelf invullen, vertelt gitarist Roman Huijbreghs in De Week van Gelderland.
Roman blikt samen met zanger Merijn van Haren terug op het schrijfproces van Wire en de andere nummers die in het najaar op hun nieuwe album staan. “Het mooie van muziek maken, is dat het uit twee delen bestaat. Componeren, schrijven, opnemen en het optreden. Met het eerste deel konden we ondanks corona doorgaan, al raakte het proces erg versnipperd. We blokkeerden niet, er waren veel ideeën. Meer dan we nodig hebben voor het album.”
In De Week van Gelderland speelde Navarone de nieuwe single:
Navarone: schrijven en opnemen is leuk, maar daarna wil je het podium op

Dinnershows

Het spelen voor publiek en het samen op pad zijn, misten de Navarone-mannen het meest. Merijn: “Het schrijven en opnemen is essentieel. Maar op een gegeven moment heb je de nummers wel gehoord. En dan geeft het veel voldoening om op het podium te staan.”
Steeds als er versoepelingen waren van de coronamaatregelen, maakte de Nijmeegse band er het beste van. Roman: “Maar met een zittend publiek en iedereen op anderhalve meter afstand, leken het wel Navarone-dinnershows.”
De huidige regels vormen ook een grote uitdaging. “Dat het maar tot 22.00 uur mag, is lastig, maar dan kun je een optreden nog vervroegen. Het zitten is iets anders. Een club werkt niet met placering en als de kaartjes al zijn vergeven, is het bijna niet te doen. Alles is al vier keer verschoven.”
Voor de Nijmeegse band is het hopen op versoepelingen. De start van hun clubtour staat gepland op 19 februari.
Navarone in de tv-studio van de Week van Gelderland.
Navarone in de tv-studio van de Week van Gelderland. © Lisette Ruzius