Gelderland

Auto met spullen voor plofkraak blijft uit zicht van helikopter

De auto werd teruggevonden op een plein in Bredevoort.
De auto werd teruggevonden op een plein in Bredevoort. © 112Achterhoek-nieuws.nl
BREDEVOORT - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in Winterswijk een verdacht voertuig achtervolgd. Daarbij werd zelfs een politiehelikopter ingezet. Van de inzittenden ontbrak elk spoor toen agenten het voertuig vervolgens aantroffen op een plein in Bredevoort.
De auto werd voor het eerst opgemerkt door de politie op de Kottenseweg in Winterswijk. Dat meldt mediapartner REGIO8. De bestuurder van het verdachte voertuig drukte het gas flink in tijdens de achtervolgen. Agenten verloren de auto uit het zicht en er werd een politiehelikopter ingezet.
Na enige tijd werd het voertuig zonder inzittenden aangetroffen op 't Zand in Bredevoort. De auto viel op omdat hij stond geparkeerd op een laadplek voor elektrische voertuigen.

Verdachte inhoud

In het voertuig trof de politie goederen aan die mogelijk gebruikt kunnen worden bij plofkraken. Op dit moment is niet te zeggen of deze spullen ook daadwerkelijk gebruikt zijn.
Het verdachte voertuig is vrijdagochtend in beslag genomen voor verder onderzoek door de politie. De zoektocht naar de bestuurder en mogelijke passagiers heeft nog niks opgeleverd.