Rijk van Nijmegen

Vrienden rouwen om doodgestoken Casper (29): ‘Hoe heeft dit kunnen gebeuren?’

Casper Verheijen kon goed skateboarden
Casper Verheijen kon goed skateboarden © Familie
NIJMEGEN - De Nijmegenaar die vorige week op klaarlichte dag in Amsterdam op straat werd neergestoken, is de 29-jarige Casper Verheijen. Hij overleed 's avonds in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De verdachten zijn drie minderjarige jongens. Vrienden van Casper zijn diep geraakt door het plotselinge verlies.
“Toen ik hoorde dat Casper is overleden en de manier waarop was ik in shock. Nu we ruim een week verder zijn komt het echt binnen en voel ik een groot gemis”, vertelt goede vriend Seth Rijkers tegen Omroep Gelderland. De twee mannen raakten zo’n drie jaar geleden bevriend. “We delen een passie voor de skateboardsport, waar hij zelf ook ontzettend goed in was.”

Lieve en sociale jongen

Nijmegenaar Andor van den Boom, eigenaar van een skateshop in het centrum van de stad, leerde Casper als tiener kennen. “Hij kwam al van jongs af aan bij mij in de winkel. Casper was een hele lieve en sociale jongen. En ook enorm gedreven en gepassioneerd, daarom was hij ook zo goed in het skateboarden.”
De winkeleigenaar hoorde tijdens zijn werk dat Casper is doodgestoken. “Een aantal klanten vertelde het. Ik dacht: what the fuck! Hij is nog zo jong, hoe heeft dit kunnen gebeuren?”

Minderjarige verdachten

Kort na het steekincident op dinsdag 18 januari aan de Meer en Vaart in Amsterdam Nieuw-West, hield de politie drie verdachten aan. Het gaat om twee jongens van 16 uit Amstelveen en Amsterdam, en een 15-jarige uit Uithoorn.
Kijk naar beelden van de plaats delict:
Dat de verdachten tieners zijn maakt het incident voor de vrienden extra heftig. “Ik kan het niet bevatten dat er drie jonge mannen bij betrokken zijn. Dat is echt diep triest”, aldus Seth. Ook Andor kan er met zijn hoofd niet bij. “Wat bezielt mensen die dit doen, dan is er echt in je hoofd iets niet goed.”

Doodslag

Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat de twee 16-jarigen jongens inmiddels op vrije voeten zijn gesteld, maar nog wel verdachten zijn in de zaak.
De jongen van 15 zit nog vast en wordt verdacht van doodslag, dan wel openlijk geweld met de dood tot gevolg. De politie gaat ervan uit dat Casper bij een ruzie op straat, waarbij meer mensen betrokken waren, met een mes is gestoken.