Liemers

Leraar moet de cel in na ontucht met meisjes op school

De man pleegde volgens de rechtbank ontucht met vier minderjarige meisjes.
De man pleegde volgens de rechtbank ontucht met vier minderjarige meisjes. © ANP
ARNHEM - Een oud-docent van het Liemers College in Zevenaar is donderdag tot twee jaar gevangenisstaf, waarvan tien maanden voorwaardelijk veroordeeld. De 42-jarige man heeft volgens de rechtbank in Arnhem ontucht gepleegd met vier minderjarige meisjes. Die waren toen tussen de 14 en 17 jaar.
In totaal lagen er aangiften van vijf meisjes tegen de man. Van drie van hen was hij de docent dienstverlening&producten op het Liemers College, de andere twee waren leerlingen van een school waar hij eerder les gaf.
De docent wordt begin 2020 op staande voet ontslagen, wanneer een filmpje boven water komt waarop te zien is dat hij tijdens de gymles een hand in de broek van een leerling stopt. Nadat de politie een onderzoek opstart, volgen aangiften van oud-leerlingen van de man. Met de leerling uit het filmpje blijkt de man al eerder seksueel getint contact te hebben gehad.

'Filmpje veranderde mijn leven'

Twee weken geleden, tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak, vertelde de leraar dat het bekend worden van het filmpje zijn leven heeft veranderd. "Ik ben blij dat dat gebeurd is. Ik heb nu de hulp die ik nodig heb, die had ik al veel eerder moeten zoeken."
Over het contact met de leerling uit het filmpje zei de man: "We hadden al langere tijd appcontact en het ging ook over seks, op een gegeven moment ging dat verder. Dat valt niet goed te praten. Ik heb dat gedaan, en dat vind ik heel slecht van mezelf."

Spoor van ellende

Twee andere leerlingen zeggen dat ze tijdens hun schooltijd in Zevenaar ook door de docent zijn betast. De verdachte ontkende dit, maar volgens het Openbaar Ministerie zijn de verklaringen van de tieners betrouwbaar. "Hij heeft een spoor van ellende nagelaten. Wat hij alle verschillende meisjes heeft aangedaan, is zeer beschadigend", aldus de officier van justitie. De man heeft ook op zijn vorige school in Leerdam slachtoffers gemaakt. Twee oud-leerlingen deden aangifte.
Van één geval van vermeende ontucht werd de man vrijgesproken. Aan het voorwaardelijke deel van de straf is een proeftijd van vijf jaar verbonden. Bovendien mag hij zijn vak vijf jaar niet uitoefenen.