Stedendriehoek

Politie-inval bij autobedrijf, kluizen in beslag genomen

Tijdens het onderzoek is een kluis uit het pand gehaald.
Tijdens het onderzoek is een kluis uit het pand gehaald. © LDG Fotografie
APELDOORN - De politie is woensdagmiddag in Apeldoorn een autobedrijf binnengevallen. Een woordvoerder zegt dat er een tip was binnengekomen, waarna er een onderzoek is gestart. Later in de avond is er een grote kluis uit het pand gehaald en in beslag genomen.
Het autobedrijf is gevestigd aan de Sleutelbloemstraat. Waar de tip over gaat, wil de politie nog niet kwijt. Wel zegt de politie de dag na de inval dat er gebruik is gemaakt van een arrestatieteam, vanwege de aard van deze zaak. Collega's van de Mobiele Eenheid waren ter ondersteuning aanwezig bij de zoeking en voor het handhaven van de openbare orde. Ook de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) was ter plaatse om onder andere eventuele sporen veilig te stellen. Dat gebeurt wanneer chemische stoffen een bedreiging kunnen zijn.

Onderzoek tot in de nacht

De recherche deed woensdagavond en in de nacht van woensdag op donderdag onderzoek in het pand, terwijl de ME het terrein beveiligde. Er werd ook een speurhond ingezet. Ook de naastgelegen woning op het terrein van het autobedrijf werd doorzocht.
Twee kluizen zijn uit het pand gehaald. Volgens een videocorrespondent zijn de kluizen opgehaald en in beslag genomen voor onderzoek bij de politie. Agenten in kogelwerende vesten handhaafden de openbare orde.

Gemeente sluit woning

De gemeente Apeldoorn laat weten de woning per direct te hebben gesloten. Dat doet Apeldoorn op basis van de Wet Damocles, een wijziging in de Opiumwet die het mogelijk maakt op te treden tegen drugshandel vanuit een winkel, pand of woning. Het is nog niet bekend hoe lang de woning en het bedrijfspand gesloten blijven

Bekende van justitie

De eigenaren van het autobedrijf zijn eerder in aanraking geweest met justitie. Een toen 55-jarige en 28-jarige man werden in 2020 verdacht van bedreiging en afpersing van volkszanger Frank van Etten. Afpersing achtte de rechtbank echter niet bewezen.