Arnhem en omstreken

Tegels Marco Borsato bij GelreDome verwijderd, eerbetoon afgeplakt

De twee tegels bij GelreDome zijn weggehaald
De twee tegels bij GelreDome zijn weggehaald © Fotobewerking Omroep Gelderland
ARNHEM - Bij stadion GelreDome in Arnhem zijn de twee tegels van Marco Borsato bij de hoofdingang verwijderd. Ook is een eerbetoon aan de zanger in de vorm van een plaquette afgeplakt. Borsato ligt onder vuur vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag.
Op de tegels stond Marco Borsato met de naam van zijn concerten inclusief de bezoekersaantallen gemeld. Het ging om de tegels voor de reeksen Symphonica in Rosso (2006) en Wit Licht (2008). Ook artiesten als Lionel Richie, Bon Jovi, Bruce Springsteen, Madonna en Helene Fischer hebben een tegel in de Walk of Fame bij de hoofdingang.
De tegels van Marco Borsato zijn verdwenen.
De tegels van Marco Borsato zijn verdwenen. © Omroep Gelderland
Waarom de tegels van Borsato zijn verwijderd? "Dat lijkt me duidelijk", is alles wat een woordvoerder van GelreDome daarop wil zeggen.

Wangedrag

Tegen Borsato is aangifte gedaan vanwege onzedelijk gedrag. De zanger werd onlangs ook genoemd in een uitzending van BOOS over seksueel wangedrag rondom het talentenshow The Voice of Holland. Borsato zou in zijn tijd als zangcoach van dit programma zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag tegenover jonge vrouwen en meisjes.
Borsato is nog niet voor de rechter verschenen. Mocht de zanger toch vrijgesproken worden, dan is het niet zeker of zijn tegel terugkeert bij de ingang. Op die vraag antwoordt de woordvoerder: "Geen commentaar."
De afgeplakte plaquette bij de hoofdingang.
De afgeplakte plaquette bij de hoofdingang. © Omroep Gelderland