Gelderland

Meer dan 100 waar je 30 mag: man opgepakt na dollemansrit

De 31-jarige man uit Terborg reed meer dan 100 waar je 30 mag.
De 31-jarige man uit Terborg reed meer dan 100 waar je 30 mag. © Jasper Lindner / Omroep Gelderland
ZEDDAM - Een 31-jarige man uit Terborg is in de nacht van maandag op dinsdag door de politie aangehouden omdat hij met meer dan 100 kilometer per uur door de bebouwde kom van Zeddam reed. Na de aanhouding bleek dat de man onder invloed was van drugs.
De man werd rond 01.00 uur staande gehouden op de Oude Doetinchemseweg, meldt mediapartner REGIO8. Het voertuig werd even daarvoor gezien op de Terborgseweg waar hij met hoge snelheid richting Zeddam reed.

Onverzekerd

Agenten zijn hem gevolgd en hebben de snelheid van het voertuig binnen de bebouwde kom kunnen meten. Daaruit bleek dat de man meer dan 100 kilometer per uur reed, waar 30 kilometer per uur het geldende maximum is. Onderzoek wees bovendien uit dat de man in een onverzekerde auto reed.
Na de aanhouding werd een speekseltest afgenomen waaruit bleek dat de man onder invloed van wiet was. In zijn auto werden ook drugs gevonden. De man is meegenomen naar het politiebureau waar een bloedproef is afgenomen. Deze proef bevestigde de sporen van THC in zijn bloed.
Het rijbewijs van de Terborgenaar is ingevorderd.