Rivierengebied

Schippers van Maasveren zeggen vertrouwen in bestuur op

Veer Stichting Maasveren
Veer Stichting Maasveren © Omroep Gelderland
APPELTERN - De schippers van de Maasveren hebben het vertrouwen in hun bestuur opgezegd. Dat schrijven ze in een brief aan de raad van toezicht. De schippers vinden dat er 'totaal geen respect is naar het personeel'.
"Het personeel van Stichting de Maasveren is het zat! We zijn boos." Zo begint de brief aan de raad van toezicht. Het personeel ligt overhoop met de stichting over de arbeidsvoorwaarden. Het personeel gaf naar eigen zeggen meermaals te kennen zich blijvend te willen laten vertegenwoordigen door de FNV. "Deze wens is vanaf het eerste ogenblik volledig genegeerd", schrijven de medewerkers.

'Betaalde advertenties'

Het personeel zegt dat het bestuur via de media verhalen over onder meer salarissen de wereld in helpt. "Om deze feitelijke onwaarheden naar buiten te brengen gebruiken zij zelfs betaalde advertenties", zo schrijft de personeelsvereniging in de brief.
'Door te suggereren dat we allemaal een gigantisch salaris verdienen van gemiddeld 3600 euro, creëert men een sfeer van nijd richting de werknemers. Dit zorgt voor onveilige situaties door mensen die zich agressief en bedreigend uiten naar ons.'

Schippers willen nieuw bestuur

Daarom wil het personeel dat er een nieuw bestuur wordt aangesteld. 'Er is totaal géén respect naar het personeel bij dit bestuur. Dit bestuur heeft zijn best gedaan, maar is niet in staat gebleken om op gelijkwaardige basis te onderhandelen met het personeel. Het wordt nu écht tijd dat zij het stokje overdragen aan de nieuw aangenomen bestuurder en hem een poging laten wagen om er met het personeel uit te komen, en een nieuwe CAO af te sluiten.'
Bij de stichting werken 26 schippers die varen op vijf veerponten. Het gaat om de ponten Appeltern-Megen, Maasbommel-Megen, Alphen-Oijen, Alphen-Lith en Alem-Maren-Kessel.

Zie ook: