Gelderland

Kijken en kopen? Voor 4 ton zijn deze Gelderse woningen van jou

Voor vier ton koop je een vrijstaande woning óf een appartement in een portiekflat.
Voor vier ton koop je een vrijstaande woning óf een appartement in een portiekflat. © Google Maps
Een huis kopen kost je in onze provincie tegenwoordig gemiddeld 400.000 euro. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS. Maar wat je kunt krijgen als je vier ton wilt uitgeven aan een huis? Dat verschilt nogal per plaats in onze provincie. Omroep Gelderland zet acht - van de vele - mogelijkheden voor je op een rij.

Bouwkavel in Malden

We beginnen onze woningzoektocht in Malden. Daar kan je een nieuwe woonplek kopen voor exact 400.000 euro k.k. Klein nadeel, de Rijksweg 44 is niets dan een kale zandvlakte van bijna 1000 vierkante meter. Want, zoals de makelaar zegt, het is een plek 'om uw eigen droom te realiseren.'
Maar waarom betaal je dan zo'n vier ton voor dit stuk grond? Dat komt vermoedelijk door de ligging, want aan de achterzijde begint een natuurgebied en aan de overzijde 'loopt u zo het Heumensoord in'.

Karakteristieke woonboerderij in Geesteren

Aan de andere kant van onze provincie, in Geesteren, koop je voor (ruim) vier ton toch iets ouders. Namelijk een vrijstaande woonboerderij uit het jaar 1906. Het interieur van de woning is wel wat verouderd, dus voor vier ton ben je waarschijnlijk niet helemaal klaar.
Voordeel is wel dat je woning op een perceel van bijna 800 vierkante staat, samen met een houten garage.

Nette tussenwoning in Nijmegen

Woon je liever in een grote stad, zoals Nijmegen, dan krijg je voor vier ton toch iets minder vierkante meters. Aan de Einsteinstraat in Nijmegen krijg je voor ruim 400.000 euro een tussenwoning uit 1961. Voordeel; hij is instapklaar en in tegenstelling tot de voorgaande opties hoef je hier dus niet flink te verbouwen.

Loft in centrum van Arnhem

Wie houdt van levendigheid en ruim 400.000 euro over heeft voor een appartement is mogelijk geïnteresseerd in een loftappartement in het centrum van Arnhem. In het Musiskwartier staat een modern appartement te koop voor 425.000 euro. Houd er wel rekening mee dat je maandelijkse hypotheekkosten niet de enige bijdrage is voor dit huis. Er komt ook nog ruim 250 euro bij als bijdrage voor de Vereniging van Eigenaren.
Kleine kanttekening is wel dat er tegenwoordig tienduizenden euro's wordt overboden op de huizenprijzen die te koop staan. Houd er dus rekening mee dat bovenstaande woningen uiteindelijk voor een hogere prijs over de toonbank gaan.

Eenvoudig appartement tegenover Paleis 't Loo

Altijd al een tikkeltje koninklijk willen wonen? In Apeldoorn staat een appartement te koop vlakbij Paleis 't Loo. Voor deze portiekflat op twee hoog betaal je 400.000 euro. Het appartement is eenvoudig ingericht, dus er is ruimte om je eigen touch aan de woning te geven. Maar het gaat natuurlijk allemaal om de ligging, vlakbij het paleispark.

59 vierkante meter in centrum Druten

Dan het kleinste huis wat je in onze provincie kunt aanschaffen voor vier ton. In het centrum van Druten staat een appartement te koop met een oppervlakte van 59 vierkante meter. Maar schijn bedriegt, want de woning telt wel liefst drie slaapkamers, twee woonkamer én twee doucheruimtes.

Vier woonlagen in Doetinchem

Ook in Doetinchem koop je voor vier ton een echte stadswoning, maar dan wel met vier woonlagen. Deze woning dichtbij het centrum heeft nogal een verrassende indeling. Op de begane grond vind je een woonkeuken, op de eerste verdieping een woonkamer, op de tweede verdieping twee slaapkamers en een badkamer en op de derde verdieping nog eens twee slaapkamers.

Renovatieproject aan de rand van Arnhem

We eindigen dit lijstje met een echt opknapproject. Dit keer niet op het platteland, maar net aan de rand van Arnhem. Dit bescheiden boerderijtje van 107 vierkante meter heeft veel karakteristieke kenmerken, maar moet wel flink gerenoveerd worden. Veel mensen lijken in voor dit project, de makelaar plant namelijk geen bezichtigingen meer in vanwege de grote belangstelling.