Stedendriehoek

Babyboom bij spuitgasten: 'Bijna elke oefenavond moet iemand wel iets vertellen'

"We zitten al zes jaar in een babyboom bij de brandweer Beekbergen."
"We zitten al zes jaar in een babyboom bij de brandweer Beekbergen." © Brandweer Beekbergen
BEEKBERGEN - "Bijna iedere oefenavond is er wel iemand die wat wil vertellen. Dan weten wij vaak al genoeg, zijn vrouw is zwanger!" Aan het woord is Bart Schepers van de brandweer Beekbergen. Een derde van het korps kreeg het afgelopen jaar een baby.
Sam, Viggo, Daan, Maan, Sterren en Lauren zijn de namen van de baby's die deze brandweervrijwilligers op de arm hebben. En alle keren zijn de collega brandweerlieden met de brandweerauto langsgeweest om een krentewegge van een meter te overhandigen aan de ouders. "We zijn een vruchtbaar korps", vertelt brandweervrijwilliger Bart Schepers lachend.

'Constant worden er kinderen geboren'

De babyboom heeft niet echt iets te maken met corona denkt hij. "Eigenlijk zitten we al zes jaar in een babyboom. De gemiddelde leeftijd van ons brandweerkorps van 18 man ligt tussen de 30 en 34 jaar. Constant worden er kinderen geboren."

'Brandweer ben je met je hele gezin'

Van de baby's op de foto is de eerste in juli geboren en de laatste afgelopen week. Geeft dat geen problemen bij de inzetbaarheid van de brandweer? "Brandweer ben je niet alleen, dat ben je met je hele gezin. Bij een calamiteit rukken we uit met zes man en we zijn in totaal met 18 man, dus dat gaat prima."