Gelderland

Huizen nóg duurder: gemiddelde woning kost nu meer dan 4 ton

De huizenprijzen blijven maar stijgen.
De huizenprijzen blijven maar stijgen. © ANP
ARNHEM - Voor een bestaande koopwoning in Gelderland is vorig jaar gemiddeld iets meer dan 379.000 euro betaald. In het laatste kwartaal kostte een woning zelfs voor het eerst iets meer dan 4 ton, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.
Dat de huizenprijzen hard stijgen, is inmiddels wel bekend. Sinds begin 2014 zitten de prijzen in onze provincie onafgebroken in de lift. Met een stijging van 17,1 procent was 2021 een nieuw hoogtepunt – of dieptepunt voor de mensen die nog een woning willen kopen.
Met de stijging van 17,1 procent staat onze provincie in de top van het land. Alleen in Flevoland, Drenthe en Groningen was de prijsstijging vorig jaar nog iets groter. Gemiddeld werden huizen in het hele land 15,2 procent duurder.

406.052 euro

In het vierde kwartaal was de prijsstijging in Gelderland zelfs 22,4 procent. De gemiddelde verkoopprijs was exact 406.052 euro. Dat is nog een paar duizend euro meer dan het landelijk gemiddelde.
Ondertussen neemt het aantal verkochte woningen steeds verder af. Vorig jaar gingen in onze provincie iets meer dan 25.000 huizen over naar een nieuwe eigenaar, 7,3 procent minder dan een jaar eerder. Ook dat past in de landelijke trend.