Gelderse Vallei

Gert-Jan schoot een wolf: 'Ze leek te zweven, je hoopt een keer zo'n foto te maken'

De wolf van Park de Hoge Veluwe.
De wolf van Park de Hoge Veluwe. © Gert-Jan van Sligtenhorst
OTTERLO - "Je hoopt een keer zo'n foto te mogen maken. Maar je denkt niet dat het ooit gebeurt." Amateurfotograaf Gert-Jan van Sligtenhorst uit Barneveld is nog altijd onder de indruk van wat hij zondagochtend meemaakte toen hij, zoals zo vaak, met zijn camera op pad was in Nationaal Park de Hoge Veluwe. "Ik liep op een gegeven moment een hellinkje op en op het hoogste punt zag ik de wolf op me af komen. Ze leek te zweven. Ik stond perplex."
"Ik heb wel vaker foto's van de wolf gezien, van anderen. Maar meestal van verder weg. Ik denk dat ze nu op een afstand van zo'n veertig meter stil bleef staan. Ongelooflijk." Op dat moment, het was rond een uur of tien, moest Gert-Jan heel snel zijn. Hij had een paar seconden, schat hij in. Daarna draaide ze linksom en was ze weg.

'Je moet haar tegenkomen'

Gert-Jan zoekt wanneer hij op de Hoge Veluwe gaat wandelen niet specifiek naar de wolf. "Je moet haar tegenkomen", benadrukt hij.
En zondagochtend was het zijn moment. "Een dikke extra", noemt hij de ontmoeting. "Maar er zijn ook ochtenden dat je niks tegenkomt. En dan geniet ik ook."

Dode moeflons

Nationaal park de Hoge Veluwe meldde vorig jaar dat een wolf binnen de hekken moeflons doodde. Het park is de wolf daarom liever kwijt dan rijk. Of het dezelfde wolf is die Gert-Jan fotografeerde, is niet duidelijk.
Nog één keer de foto van de wolf, omdat ie zo mooi is.
Nog één keer de foto van de wolf, omdat ie zo mooi is. © Gert-Jan van Sligtenhorst