Rivierengebied

SV Buren viert jubileum in coronatijd

Peter Groffen toont het jubileumshirt van de 75-jarige vereniging.
Peter Groffen toont het jubileumshirt van de 75-jarige vereniging. © SRC
BUREN - Voetbalclub SV Buren bestaat deze maand 75 jaar. De coronapandemie stelt de mensen die de jubileumviering vormgeven voor uitdagingen, bericht mediapartner SRC. Maar het feest, dat komt er.
Vanwege corona is de receptie uitgesteld en vindt de feestavond verder op in het jaar plaats. Twee bestuursleden, Peter Groffen en Wilco Verweij, zijn met 15 vrijwilligers belast met de feestelijkheden.
“Tijdens een brainstorm vonden we al snel dat we ons er niet met een standaardreceptie en feest wilden afmaken”, zegt Groffen. In de jubileumcommissie zitten clubleden van ver in de zeventig, terwijl de jongste begin twintig is. Groffen: “Ook moeders van spelers komen met bruikbare ideeën.”
Wat de leden in ieder geval kunnen verwachten, is een 'pubquiz', er komt een juniorenversie en ook een voor de senioren. Verder houdt SV Buren een jubileumloterij.

Sumoworstelen tijdens zeskamp

In de zomer is er een zeskamp. “Op zaterdag 20 augustus is de jeugd aan de beurt. Op zondag 21 augustus mogen de senioren aantreden. Beide groepen krijgen allerlei uitdagende en spannende activiteiten voor hun kiezen, zoals een stormbaan en sumoworstelen. Grappig en sportief tegelijk”, belooft het bestuurslid pr en mediazaken.
Er moet uiteraard ook worden gevoetbald en op 12 juni staat op sportpark 't Hulster een duel gepland tussen SV Buren en een team BN'ers die spelen onder de vlag van mediabedrijf RTL. Enkele spelers die onder voorbehoud hun opwachting maken zijn John Williams, Danny Froger en Andy van der Meijde. Oud-scheidsrechter in het betaalde voetbal Roelof Luinge leidt het duel.
Voor het jubileumjaar heeft de Burense club een jubileumshirt laten ontwerpen.