Stedendriehoek

Meisje vertelt 'geheimpje' toch aan moeder: drie jaar cel geëist tegen man (46) voor ontucht

De inwoner van 's-Heerenberg moet 18 maanden de cel in.
De inwoner van 's-Heerenberg moet 18 maanden de cel in. © Omroep Gelderland
ZUTPHEN - Tegen een 46-jarige man uit Apeldoorn is drie jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor ontucht. Tussen maart en juli 2021 zou hij in totaal met zestien kinderen ontucht gepleegd hebben in Apeldoorn, Vriezenveen en Rijssen. De kinderen waren tussen de 4 en 10 jaar oud.
De verdachte zou vooral hebben toegeslagen in de wijk De Maten in Apeldoorn. Hij benaderde volgens justitie de jonge meisjes vooral in speeltuintjes en vroeg aan ze of ze zijn geslachtsdeel wilden zien en daar een kusje op wilden geven.
Bij één van de slachtoffertjes zou de verdachte verder zijn gegaan. Bij haar zou hij ontuchtige handelingen hebben gepleegd, haar ontuchtige handelingen hebben laten plegen, en dat allemaal hebben gefilmd.

'Hij had geen boevenpak aan'

De moeder van het meisje dat gefilmd is, legde een verklaring af voor de rechtbank. "Gevoelloos voor de ander ben jij je gang gegaan. Mijn dochter was die dag jarig en trots dat ze weer een jaartje ouder was. Voordat jij op deze verschrikkelijke manier ons leven binnen kwam, speelde ze lekker buiten, zonder zorgen en zonder angst."
Het meisje had, hoewel de verdachte gezegd zou hebben dat het geheim was, toch aan haar moeder verteld wat er gebeurd was. "Ze snapte het allemaal niet. Hij had geen boevenpak aan."
De vrouw hoopt dat verdachte flink gestraft wordt. "Dit is niet te repareren. Je hebt onze dochter iets moois afgepakt. Haar onbevangenheid en haar eerste seksuele ervaring. We hopen dat je flink gestraft wordt."

Verdachte ontkent bijna alles

De Apeldoorner ontkent de beschuldigingen. Alleen de ontucht en het filmen van één van de slachtoffertjes geeft hij toe. Op zijn laptop is kinderporno gevonden. De verdachte is in 2019 ook al veroordeeld voor een vergelijkbaar delict. Hij kreeg toen een taakstraf en een maand voorwaardelijk. Volgens deskundigen is de verdachte pedofiel en is de kans op recidive matig tot hoog. Daarom zou hij zo snel mogelijk behandeld moeten worden.