Gelderland

Hier wonen de meeste Gelderlanders met een ww-uitkering

De nieuwe werkloosheidscijfers zijn afkomstig van het UWV.
De nieuwe werkloosheidscijfers zijn afkomstig van het UWV. © ANP
TIEL - In totaal telde ons land in de maand december zo'n 192.000 mensen met een werkloosheidsuitkering. Zo'n 10 procent van het totaal gaat naar inwoners van Gelderland: 19.308 uitkeringen. Dat blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Binnen onze provincie zijn Doesburg, Tiel, Zevenaar, Westervoort, Arnhem en Zutphen koplopers qua ww-uitkeringen, al zijn de percentages gering. In de vijf genoemde gemeenten had meer dan 2 procent van de beroepsbevolking in december vorig jaar een uitkering. In alle andere Gelderse gemeenten lag dit percentage lager.
Neder-Betuwe, Aalten en Barneveld zijn juist de gemeenten waar relatief gezien het minste aantal mensen wonen met een uitkering. In deze drie gemeenten is maar iets meer dan 1 procent van de inwoners afhankelijk van een werkloosheidsuitkering.
Bekijk de kaart van LocalFocus. Klik op een gemeente voor de details.
Het aantal ww-uitkeringen ligt bijzonder laag. Op dit moment zijn er zo'n 369.000 Nederlanders werkloos. In november lag het aantal werklozen nog op het laagste punt sinds het begin van de metingen in 2003. Meer dan 70 procent van de Nederlanders verrichtte in die meetmaand betaald werk, een record.