Rivierengebied

Oud-autoverkoper begint oldtimermuseum

Henk Visscher met een van zijn oldtimers.
Henk Visscher met een van zijn oldtimers. © SRC
BUREN - In mei van dit jaar opent ex-garagehouder Henk Visscher (64) uit Rumpt een oldtimermuseum aan de Schuilheuvelstraat in Buren.
Visscher heeft een collectie van tachtig oldtimers, waaronder Peugeots, Citroëns, Simca’s en Opels die hij voor het publiek tentoon wil stellen. Ook wil hij drieduizend miniatuurauto’s en dertig brommers van onder meer Kreidler en Zündapp laten zien.
Meer dan veertig jaar handelde hij in nieuwe en gebruikte auto's, daarmee stopte Henk Visscher op oudejaarsdag; zijn vader Aart begon in 1951 een autobedrijf met het merk Simca in Tricht.
De plannen zijn ambitieus en om die te bekostigen wil Visscher oldtimers verhuren en klassieke auto's in- en verkopen. Dat geldt ook voor de miniatuurmodellen, zegt hij tegen mediapartner SRC.

Zijn favoriet is een cabriolet

Zijn favoriete oldtimer is een Peugeot 404 cabriolet uit 1967. "Waarom een cabrio? Omdat cabrio’s onder de mooiste weersomstandigheden het fijnst zijn om in te rijden."
Dat betekent in het voorjaar en de vroege herfst. "Je moet niet midden in de zomer in zo’n ding gaan zitten bakken", adviseert Visscher. "Daar zijn ze helemaal niet voor bedoeld."
De Citroen DS cabrio vindt Visscher ook heel mooi. "Ik kan eigenlijk niet kiezen."