Arnhem en omstreken

Politie doorzoekt smartshops: 'Alles wat dealers nodig hebben ligt er'

De politie nam allerlei goederen in beslag
De politie nam allerlei goederen in beslag © screenshot uit video politie
ARNHEM - De politie heeft woensdag in Arnhem drie zogeheten smartshops doorzocht. Daarbij zijn verschillende goederen aangetroffen die worden gebruikt bij de handel in (hard)drugs, zoals versnijdingsmiddelen, verpakkingsmateriaal en blikjes met verborgen ruimtes.
Het ging om een actie waar ook het Openbaar Ministerie (OM) en de gemeente bij betrokken waren. De politie viel smartshops aan de Rijnstraat, Bloemstraat en Hommelseweg binnen. Een 32-jarige Arnhemmer is opgepakt en zit vast voor onderzoek. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Kijk naar beelden van de doorzoekingen:

‘Ondermijnend en strafbaar’

"Alles wat dealers nodig hebben voor de handel in drugs, ligt in deze winkels voor het grijpen", legt actieleider Marc Teunissen van de politie Arnhem-Noord uit. "Dat is ondermijnend, strafbaar en accepteren we niet. Daarom treden we samen met partners op. Voor een veiliger Arnhem en voor ondernemers die op een eerlijke manier hun boterham proberen te verdienen."
Burgemeester Ahmed Marcouch onderstreept het belang van de aanpak: "Mooi dat dit gebeurt. Onze wijken zijn voor opgroeiende kinderen met hun ouders en buren. Tegen criminelen werpen wij barrières op met de politie, voeren wij grote controles uit met toezichthouders en belastingdiensten erbij en voor de kinderen zetten wij pedagogische programma's op, van wieg tot baan."