Gelderland

'Grootste gajesclub van het noordelijk halfrond', boete geëist voor smaad tegen rechtbank Gelderland

De rechtbank in Arnhem.
De rechtbank in Arnhem. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Een 55-jarige man heeft woensdag voor de rechtbank in Utrecht twee weken voorwaardelijk en 1000 euro boete horen eisen voor smaad en belediging van twee rechters van de rechtbank Gelderland en medewerkers van de Hoge Raad. In pleitnota's en e-mails zou hij de rechtbank 'een intens crimineel, vies en smerig bolwerk' en een 'kennelijk georganiseerde misdaadorganisatie' hebben genoemd.
De man zonder vaste woonplaats heeft daarmee volgens het Openbaar Ministerie de goede naam van de rechtbank Gelderland aangetast. Ook rechters en medewerkers moesten het ontgelden. De verdachte zou hen onder meer hebben omschreven als iemand 'met het verstand van een mug'.
De verdachte zou verder geschreven hebben dat hij 'recentelijk nog door een intens criminele, domme gans, werkzaam bij de rechtbank Gelderland, geweigerd is als gemachtigde'. Daar voegde hij aan toe: 'Dat mens mogen ze natuurlijk per direct – levenslang – bannen uit elke publieke functie.'

'Derderangs rechtbank'

De Hoge Raad zou hij hebben uitgemaakt voor de 'grootste gajesclub van het noordelijk halfrond' en een 'allerhoogst bedenkelijke, zieke geest die het hoogste recht – onbevoegd en willens en wetens – niet juist toepast'.
De 55-jarige wordt er tevens van verdacht in schriftelijke stukken ook rechtbank Gelderland een 'gajesclub' te hebben genoemd en een 'derderangs rechtbank'.
De zaak wordt niet in onze provincie behandeld, omdat er Gelderse rechters bij betrokken zijn.