Rivierengebied

Geen enkele tip over 'slungel' die moeder en baby met groot vleesmes bedreigde

De overvaller bedreigde de moeder met een groot vleesmes.
De overvaller bedreigde de moeder met een groot vleesmes. © ANP
CULEMBORG - De politie is nog altijd op zoek naar de man die zondagavond in Culemborg een jonge moeder met kinderwagen beroofde. Aandacht voor de zaak in het tv-programma Opsporing Verzocht leverde nog geen enkele tip op.
Volgens de politie ging het om een slungelige man, die rond 19.30 uur op de Landzichtweg het slachtoffer van achteren benaderde. Hij zwaaide met een groot vleesmes, waarbij alleen het lemmet al zo’n 20 centimeter lang was.
De man vroeg op een dreigende toon om haar pasjes, geld en telefoon. Hij zou daarbij het vleesmes richting de kinderwagen met de baby hebben bewogen. De vrouw had geen geld bij zich, maar gaf wel haar zonnebril en telefoon mee.

Buitenlands accent

De man ging uiteindelijk weg omdat er een auto aan kwam. Volgens het slachtoffer was hij zo’n 1.90 tot 1.95 meter, sprak hij Nederlands met een buitenlands accent en droeg hij een lange, bruine/grijze winterjas.
De politie vraagt mensen die iets hebben gezien zich te melden. Ook als ze camerabeelden in de omgeving van de Landzichtweg en Marga Klompéstraat hebben gemaakt, kunnen ze misschien helpen bij het onderzoek.