Arnhem en omstreken / Rivierengebied

Tara (11) en Jake (7) kregen coronaprik: 'Spannend, maar het viel mee'

Jake (7) en Tara (11) haalden hun shot en hebben de pleisters als bewijs.
Jake (7) en Tara (11) haalden hun shot en hebben de pleisters als bewijs. © Yvette Pannekoek.
ARNHEM - Hij zit er in, de prik van Tara (11) en Jake (7) Pannekoek uit Elst. Ze waren er dinsdag op Papendal als de kippen bij om hun vaccinatie te halen, op de eerste dag dat kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 11 jaar ervoor in aanmerking kwamen. En ja, ze vonden het spannend, maar toch viel het 'reuze' mee.
"We hebben ze gevraagd of ze een prik wilden", vertelt moeder Yvette. "Ze willen graag hun overgrootmoeder zien, die vandaag toevallig haar 97ste verjaardag viert. Zij valt dus in een risicogroep en dus zeiden de kinderen meteen ja."
Omdat de moeder van Yvette op de priklocatie op Papendal werkt, was een prik telefonisch snel geregeld. "Ik vond het wel heel erg spannend", kijkt Tara terug op haar vaccinatie. "Maar iedereen was heel erg aardig en uiteindelijk viel het reuze mee. Ik heb nergens last van."
Bekijk de video over het prikken van kinderen:
Ook jonge kinderen mogen vanaf nu een coronaprik

Tientallen kinderen

De GGD Gelderland-Midden laat weten enkele tientallen kinderen dinsdag een prik haalden.
"Het is alleen mogelijk na een telefonische afspraak en het kan in Ede, Papendal en Duiven, plus op woensdagmiddag in Voorthuizen", meldt een woordvoerder. "Op de priklocaties is een aparte prikstraat speciaal voor kinderen ingericht. Er wordt ook meer tijd genomen. Elke locatie kan ongeveer twaalf kinderen per uur helpen."
Haar kinderen doorstonden de vaccinatie heldhaftig, aldus Yvette. "De administratie duurde wat langer, misschien omdat het prikproces bij kinderen voor het personeel ook nieuw is. Maar dat komt vast wel goed."