Rivierengebied

Lange achtervolging eindigt in de sloot bij politiebureau

De twee mannen werden na een lange achtervolging opgepakt in Culemborg.
De twee mannen werden na een lange achtervolging opgepakt in Culemborg. © Jasper Lindner / Omroep Gelderland
CULEMBORG - Een achtervolging die begon op de A2 eindigde maandag in alle vroegte in de buurt van het politiebureau in Culemborg. De politie wist met enige moeite de twee vluchtende verdachten op te pakken.
De twee mannen reden maandag rond 4.00 uur op de A2, toen agenten hun auto aan de kant wilden zetten. Dat deden na een ANPR-controle, waarbij een speciale camera de kentekens leest van voorbijrijdende voertuigen. Als het kenteken herkend wordt, betekent dat bijvoorbeeld dat de eigenaar een boete heeft openstaan of wordt gezocht door justitie.

Auto gaat ervandoor

De twee inzittenden bleken niet van plan om mee te werken aan een controle. In eerste instantie reden ze achter de politieauto aan naar een afrit, maar op het laatste moment schoten ze toch de A2 weer op. Ze gingen er met hoge snelheid vandoor.
De achtervolging stopte uiteindelijk bij het politiebureau in Culemborg, waar de verdachten het op een lopen zette. Eén van hen sprong in de sloot en kon daar worden aangehouden. De ander werd na een korte achtervolging opgepakt.

Inbrekers?

Volgens de politie gaat het om een 24-jarige man uit Zwijndrecht en man van 21 uit Utrecht, die als een veelpleger bekend staat. In de auto lagen inbrekerswerktuigen. De politie doet nu verder onderzoek.