Arnhem en omstreken

Influencer Michella Kox krijgt toch geen chihuahua cadeau

Influencer Michella Kox te gast bij Omroep Gelderland.
Influencer Michella Kox te gast bij Omroep Gelderland. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Influencer Michella Kox krijgt geen chihuahua cadeau van het Dierenasiel. In het Omroep Gelderland-programma De Week van Gelderland werd afgelopen vrijdag die suggestie gewekt, wat tot de nodige verontwaardiging op social media leidde.
Kox gaf in de uitzending, na een suggestie van de presentatrice, aan interesse te hebben in een van de 24 chihuahua’s. De beestjes werden eerder deze maand in erbarmelijke staat gevonden in Geldermalsen.
De chihuahua’s waren angstig en verwaarloosd. Het nieuws greep Kox, die zelf drie chihuahua’s heeft, enorm aan. Ze riep haar ruim 150.000 volgers op Instagram op geld te doneren aan het asiel.

'Hondje nog niet beschikbaar voor adoptie'

Hoewel in de uitzending werd gesuggereerd dat Kox een hondje zou krijgen , schrijft het Dierenasiel zondag op de Facebook-pagina: "Lieve, het hondje waar Kox interesse in heeft, is na de uitzending gewoon met ons mee teruggegaan naar het asiel. Het hondje is nog niet beschikbaar voor adoptie en dat geldt ook voor de andere hondjes."
"De plaatsingsprocedure wordt pas gestart op het moment dat de hondjes geneutraliseerd zijn en fysiek en mentaal klaar voor adoptie. Er zal een selectie plaatsvinden, waarbij het karakter en welzijn van het hondje centraal staat. Er wordt uitsluitend gekeken naar de behoefte en het karakter van de dieren en op basis daarvan wordt naar de beste match gezocht tussen dier en adoptant. Donaties spelen bij het proces géén rol. Uiteraard zijn wij Michella dankbaar dat zij de donatieactie, opgestart door Monique Stuit, onder de aandacht van haar volgers heeft gebracht."
Kox laat zelf in een reactie weten de hondjes een super mooi leven te gunnen. Ze staat volledig achter de werkwijze van het asiel.