Stedendriehoek

Bestuurder spoorloos na politieachtervolging in Apeldoornse wijk

Agenten vonden de gedumpte auto uiteindelijk op De Zeis in Apeldoorn.
Agenten vonden de gedumpte auto uiteindelijk op De Zeis in Apeldoorn. © Luciano de Graaf
APELDOORN - De politie heeft zaterdag in Apeldoorn enige tijd jacht gemaakt op een man in een gestolen auto. Bij de achtervolging reed de man op hoge snelheid door de stad om aan zijn achtervolgers te ontsnappen.
De achtervolging startte nadat de bestuurder een stopteken negeerde. De achtervolging leverde echter te veel gevaar op voor de omgeving in 30-kilometerzones door de wijk Hoge Dries en de Metaalbuurt, waarop de politie besloot de achtervolging te beëindigen. Uiteindelijk is de auto gevonden in een doodlopend stuk op De Zeis in Apeldoorn. Van de bestuurder was op dat moment geen spoor meer te bekennen, zegt een videocorrespondent.
Een berger heeft het voertuig opgehaald en meegenomen. De eigenaar van een bedrijf in Apeldoorn bevestigt dat de auto in de nacht van vrijdag op zaterdag werd gestolen bij zijn bedrijf. Hij is blij dat het voertuig weer terecht is, evenals vier andere gestolen auto's en twee gestolen motoren.

Op zoek naar bestuurder

De politie zoekt in de buurt met meerdere eenheden en een hond naar de man die achter het stuur van de auto zat. Het zou gaan om een blanke man, die er volgens getuigen te voet vandoor is gegaan.