Noord-Veluwe

Prins Gertjan en prinses Eline kunnen toch een beetje carnaval vieren

De dj-wagen met het nieuwe prinsenpaar rijdt door het centrum van Vaassen.
De dj-wagen met het nieuwe prinsenpaar rijdt door het centrum van Vaassen. © Omroep Gelderland
VAASSEN - Als carnavalsvereniging moet je creatief zijn, om toch nog wat te kunnen organiseren met de huidige coronamaatregelen. In Vaassen lukte dat zaterdag prima, want daar werd het nieuwe prinsenpaar van carnavalsvereniging De Rossumdaerpers op ludieke wijze gepresenteerd.
"Normaal gesproken gebeurt dat op de elfde van de elfde, maar door corona werden we genoodzaakt om het af te lasten", zegt voorzitter Rob Hoppenbrouwer van De Rossumdaerpers. "We hebben er echt wel mee in onze maag gezeten hoe we het alsnog konden organiseren. Je wilt als carnavalsvereniging toch laten zien dat je er nog bent."
De carnavalsvereniging ging niet bij de pakken neerzitten en presenteerde zaterdag alsnog hun hoogheden: prinses Eline en prins Gertjan.
Kijk hier naar de rondrit van het prinsenpaar in Vaassen:
Deze prins en prinses kunnen toch een beetje carnaval vieren in Vaassen
Eigenlijk zou er ook een vliegtuigje vertrekken van vliegveld Teuge, met daaraan een sleep met de namen van het prinsenpaar, maar door de mist mocht het vliegtuigje niet boven het dorp vliegen. "Het alternatief is nu een dj-wagen die door de straten van Vaassen trekt, met daarop het nieuwe prinsenpaar", vertelt Hoppenbrouwer.

'Stiekem hard toe aan een feestje'

De route van de dj-wagen werd van tevoren niet bekend gemaakt, om daarmee een grote toeloop van mensen te voorkomen. Wel werd, gedurende de ochtend, een grote banner op de Daams Molen gehangen, waar het nieuwe prinsenpaar op is te zien.
De banner aan de Daams molen in Vaassen met het nieuwe prinsenpaar van De Rossumdaerpers.
De banner aan de Daams molen in Vaassen met het nieuwe prinsenpaar van De Rossumdaerpers. © Omroep Gelderland
De carnavalsvereniging hoopt daarmee de inwoners alsnog het carnavalsgevoel te geven. "Je ziet toch mensen langs de kant van de weg die enthousiast zijn", zegt Hoppenbrouwer. "Die zijn stiekem eigenlijk hard toen aan een feestje."

'Toch wat interactie'

Prins Gertjan en prinses Eline genoten volop van de rit en van de inwoners die langs de kant van de weg stonden. "Dat je op deze manier toch nog een beetje een feestje kan bouwen met wat interactie, is toch wel heel erg leuk", zegt prinses Eline. Ook prins Gertjan vond het geweldig. "Je zag allemaal mensen voor de ramen en in de tuinen."
Beide hoogheden wisten al sinds september dat ze het nieuwe prinsenpaar van De Rossumdaerpers zouden worden, maar moesten het nog een paar maanden geheimhouden. "Voordat we vanochtend gingen starten, kreeg ik toch al de eerste berichten van vrienden die de banner op de molen hadden gezien", zegt prins Gertjan. "Die wisten natuurlijk van niets, maar fijn dat het hoge woord er nu uit is."

'We kunnen heel snel iets organiseren'

Nu de eerste coronamaatregelen zijn versoepeld, lijkt er wat meer mogelijk. Het prinsenpaar houdt er echter geen rekening meer mee dat ze later dit jaar alsnog de polonaise kunnen lopen. "Ik ga er eigenlijk niet vanuit", zegt prins Gertjan. "We hopen op een feestje in de zomer", zegt prinses Eline.
De voorzitter van De Rossumdaerpers is wat optimistischer gestemd. "Als carnavalsvereniging staan we er om bekend dat we flexibel zijn", zegt Hoppenbrouwer. "We kunnen heel snel iets organiseren als het moet, maar het zal moeilijk worden."