Rivierengebied

Vluchtende automobilist rijdt sloot in en denkt agent te slim af te zijn

De gecrashte auto in Kerkdriel.
De gecrashte auto in Kerkdriel. © Politie Bommelerwaard
KERKDRIEL - Een 32-jarige man deed donderdag wel heel hard zijn best om aan de politie te ontkomen. De man probeerde in zijn auto te ontkomen aan de politie, maar belandde in een sloot. Maar daar eindigde de ontsnappingspoging niet.
Een motoragent zag donderdagochtend een opvallende automobilist voorbijrijden in Kerkdriel. Volgens de politie had de man de auto duidelijk niet onder controle en daarom gaf de motorrijder de bestuurder een stopteken.

Uit de bocht

De automobilist volgde de agent in eerste instantie, maar sloeg vervolgens toch op de vlucht. Weinig succesvol, want de auto vloog uit de bocht en belandde in een sloot.
De bestuurder 'wist heel soepel uit zijn auto te komen', zo valt te lezen op de Facebookpagina van de Politie Bommelerwaard. De man ging daarna te voet verder en probeerde zich te verschuilen op een woonerf.

Weerzien

Daar trok hij verschillende kleren uit en deed een poging als 'normale' voetganger weg te lopen. Maar daar kwam hij de motoragent weer tegen. De man is aangehouden.
De politie laat weten dat het gaat om een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man had geen rijbewijs. Hij droeg pepperspray en drugs bij zich. Ook testte hij positief op verdovende middelen.