Noord-Veluwe

Oranjevereniging Elburg luidt noodklok, misschien dit jaar laatste Koningsdag

In Elburg gaat op Koningsdag vanaf 2023 de vlag niet meer uit als de Oranjevereniging Elburg er geen nieuwe bestuursleden bij krijgt.
In Elburg gaat op Koningsdag vanaf 2023 de vlag niet meer uit als de Oranjevereniging Elburg er geen nieuwe bestuursleden bij krijgt. © LOEmedia
ELBURG - Als zich geen nieuwe bestuursleden aanmelden, dan heeft Elburg vanaf volgend jaar geen Koningsdag meer. Die waarschuwing komt van de Oranjevereniging Elburg.
Die luidt, meldt LOEmedia, de noodklok: in de loop der jaren zijn er alleen maar bestuursleden vertrokken en ondanks herhaalde oproepen zijn er geen nieuwe bijgekomen. De overgebleven leden willen zo niet verder: "Als er geen nieuwe mensen bijkomen, stoppen we."
Dit jaar gaat Koningsdag in Elburg door, zij het met een minimaal programma. Maar in 2023 valt het doek, als er geen nieuwe bestuursleden bijkomen.
Er zijn geen financiële problemen, het ontbreekt aan menskracht. Onder meer een penningmeester wordt gezocht, maar ook nieuwe bestuursleden die meedenken en meedoen.
De Oranjevereniging Elburg wil verder een pool van vrijwilligers die het bestuur bij de uitvoering kunnen ondersteunen.
De vereniging in Elburg bestaat sinds 1935.