Achterhoek

GroenLinks verdwijnt uit Winterswijkse politiek

Wethouder Frings.
Wethouder Frings. © archief Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - GroenLinks doet in maart niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Winterwijk. Dat meldt Radio Ideaal. De twee huidige raadsleden zijn niet beschikbaar voor de nieuwe periode van vier jaar en opvolgers zijn er niet. Dat betekent bovendien dat de partij straks niet meer in het college is vertegenwoordigd.
Peter Voogt en Paul Puntman, de huidige GroenLinks-raadsleden, zeggen dat het zwaar werk is en hun leeftijd vordert. Geïnteresseerde kandidaten voor de lijst dienden zich weliswaar aan, enkele zagen om privéredenen op het laatste moment toch van hun kandidatuur af.

Wethouder

Voor de fractie en het bestuur is de gang van zaken extra teleurstellend, omdat GroenLinks in deze raadsperiode in Winterswijk in Bert Frings een wethouder heeft. "We blijven niet in teleurstelling hangen. Na de verkiezingen gaan we in Winterswijk een actieve werkgroep opzetten", zegt de partij.
In buurgemeente Oost Gelre doet GroenLinks voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. De werkgroep kan zich, aldus de Winterswijkse afdeling, 'net als Oost Gelre, breed oriënteren op wat in de gemeentepolitiek speelt'.