Gelderland

Kappers weer overspoeld met telefoontjes: 'Knipbeurt is hard nodig'

De agenda van kappers vult zich snel.
De agenda van kappers vult zich snel. © Cottonbro via Pexels
ARNHEM - De kappers gaan mogelijk weer open vanaf morgen. Op afspraak, dat wel, maar dat is niet meer dan gebruikelijk voor een knipbeurt. De telefoon bij kappers staat roodgloeiend. "Ik heb vrijdagochtend gelijk een afspraak gemaakt", zegt Diana op Facebook.
Naar verwachting kondigt minister-president Mark Rutte vrijdagavond aan dat kappers hun deuren weer mogen openen. Van Staalduinen, die een zaak heeft in Winterswijk, heeft de agenda al vol: "Het is megadruk met telefoontjes. Komende week heb ik geen plek meer."
Veel Gelderlanders kunnen niet wachten totdat de puntjes weer bijgeknipt kunnen worden, zo valt te lezen op de sociale media van Omroep Gelderland. "Mijn afspraak staat", zo zegt Pieter. "Die heb ik vorige week al gepland, vooruitlopend op het persmoment."

Lang geleden

Ook Diana kijkt uit naar haar afspraak: "Ik heb vrijdagochtend gelijk een afspraak gemaakt en kan dinsdagmiddag heerlijk naar de kapper." Jose reageert: "Maandag ben ik aan de beurt. Elf weken is voor mij best lang geleden."
Maar niet iedereen heeft haast. Zo is Monique vlak voor de lockdown nog geweest. "Dat scheelt", schrijft ze. "Maar ik heb maandag wel gelijk een afspraak voor mijn nagels."
Bianca Arndts heeft een kapperszaak in Oosterbeek en ziet haar agenda ook vollopen. "Online wordt veel geboekt. De komende twee weken zit ik vol." Toch merkt zij ook dat niet bij iedereen de nood hoog is. "Veel mensen zijn nog vlak voor de kerstdagen geweest en kunnen daarom nu wel even wachten."

Geen haast

Jodie maakte wel een afspraak, maar heeft niet echt haast. "Ik ga 1 februari. Het hoeft allemaal niet met spoed voor mij." En ook Wil staat niet direct te springen. "Ik wacht wel even. Ik heb geen zin in een hardloopwedstrijd."
Sommige Gelderlanders laten graag anderen voor, die meer haast hebben bij een knipbeurt, zoals Ellen. "Ik wacht gewoon", reageert zij op Facebook. "Ik laat eerst al die perfectionisten voor die al gaan klagen als het haar niet goed zit of als ze een beetje uitgroei hebben."