Arnhem en omstreken

Corona-uitbraak in Arnhemse gevangenis breidt zich uit, nu ruim 60 besmettingen

De PI Arnhem heeft opnieuw te maken met meerdere coronagevallen
De PI Arnhem heeft opnieuw te maken met meerdere coronagevallen © Omroep Gelderland
ARNHEM - De corona-uitbraak in de Penitentiaire Inrichting Arnhem heeft zich sterk uitgebreid. Inmiddels zijn 61 van de 230 gedetineerden besmet, laat woordvoerder Robert Meijer donderdag weten.
"Twee units van de gevangenis zitten nu in quarantaine en twee units vanaf morgen niet meer. Degenen die besmet zijn, hebben geen of milde klachten. Zij snappen de maatregelen. Er zijn geen wrijvingen en er is ook geen sprake van een grimmige sfeer", verzekert Meijer.

In quarantaine in de cel

"De gedetineerden die positief zijn getest moeten in hun cel blijven. De mensen die negatief zijn getest mogen vanaf morgen weer in kleine groepen van twaalf uit quarantaine. Zij mogen dan weer luchten, douchen, bellen en koken in de keuken. We gaan dat volgende week uitbouwen met het ontvangen van bezoek", gaat de woordvoerder verder.
Een week geleden waren nog maar zes gevangenen besmet, maar deze week zijn alle gedetineerden weer getest. In PI Arnhem gelden de 'gewone' coronaregels, zoals ze ook in de maatschappij gelden. Bij klachten worden gedetineerden getest.

Maart 2021 ook een uitbraak

In maart vorig jaar was er ook een grote uitbraak in de Arnhemse PI, toen waren tientallen gevangenen en zestien medewerkers besmet. In de tussentijd heeft de Blueband-bajes, zoals de gevangenis in de volksmond heet, niet veel te maken gehad met besmettingen.

Zie ook: