DVS'33 uit Ermelo is enige amateurclub van Gelderland die na 20.00 uur mag trainen

De voetballers van DVS'33 zijn er klaar voor en trainen ook na 20:00 uur stug door
De voetballers van DVS'33 zijn er klaar voor en trainen ook na 20:00 uur stug door © Omroep Gelderland
ERMELO - Het is spannend wat het kabinet vrijdag gaat beslissen: mag er weer iets meer qua sporten bijvoorbeeld? Op dit moment zijn de sportvelden in Gelderland na 20.00 uur uitgestorven. Op één voetbalveld na: dat van DVS'33 uit Ermelo. De amateurclub moet aanstaande dinsdag tegen Vitesse in de bekercompetitie en daarom mag de club 'gewoon' 's avonds trainen.
De lichten blijven aan op het veld van DVS'33 in Ermelo. De voetballers mogen ondanks de lockdown trainen voor de wedstrijd tegen Vitesse dinsdag. "In deze tijd vrij bijzonder", zegt keeper Daan Huiskamp. "Heel fijn dat dat kan. Dat we nog drie keer in de week kunnen trainen en dat we ons goed kunnen voorbereiden op echt wel een mooie bekerwedstrijd tegen Vitesse." Middenvelder en teamgenoot Coen Vloedgraven is het met hem eens: "Je weet dat heel Nederland eigenlijk op slot zit. Dan is het wel heel erg prettig, tenminste vind ik, dat je je ritme vast kan houden en kan blijven doen wat je leuk vindt".
Tekst gaat verder na de video:

Leeg GelreDome

Toch zal het aankomende dinsdag in een waarschijnlijk leeg GelreDome geen gemakkelijke wedstrijd worden. Beseft ook trainer Peter Wesselink: "Het is wel jammer. Uiteindelijk zou het een feestje moeten worden voor de hele club. We zouden er dan met busladingen vol supporters met leden heen moeten kunnen. Dan hoop je ook dat het een feestje voor de hele club. Dat is het niet meer. Dus de sjeu is er wel vanaf moet ik eerlijk zeggen."

Unieke gebeurtenis

Maar natuurlijk wil DVS'33 er het beste van maken. "Ik denk dat iedereen ook wel duidelijk heeft dat het ook wel een unieke gebeurtenis is", "Dus we moeten er ook vooral van genieten. En dan krijgen we altijd een kans." "Het is ook voor mij een bijzondere wedstrijd", vult keeper Huiskamp aan. "Ik denk net zoals voor 90% van onze selectie. Een leeg Gelredome tegen een goede tegenstander, de nummer vier van de Eredivisie. We laten het allemaal op ons afkomen en we gaan vooral genieten van de ervaring, ja."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!