Rijk van Nijmegen

Kiekeboe! Oplichter loopt recht in de armen van de politie

De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau.
De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau. © Jasper Lindner/Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Agenten in Nijmegen hebben een oplichter woensdag flink laten schrikken. Het slachtoffer had de man door en waarschuwde snel de politie, iets waar de dader geen rekening mee had gehouden.
"Onze collega's kregen vandaag een melding van een oplettende burger", zo schrijft de politie op Facebook. "De verdachte, die zichzelf voordeed als bankmedewerker, had telefonisch contact gezocht met onze meldster." De 'bankmedeweker' vertelde haar dat er een 'aanval' had plaatsgevonden op haar bankrekening, en daarom moest haar bankpas even opgehaald worden.

Oog in oog met politie

Vervolgens is de nietsvermoedende oplichter naar het huis van de vrouw gegaan, met het idee dat hij beet had. Maar toen hij aanbelde, kreeg hij de schrik van zijn leven. "Eenmaal in de woning stelde de man zich voor als bankmedewerker. Kiekeboe! Daar sta je dan, oog in oog met de politie."
De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De recherche gaat de zaak onderzoeken. De politie waarschuwt mensen nogmaals voor oplichters. "Steeds meer Nederlanders worden slachtoffer van digitale misdrijven, zoals phishing, hacking, helpdeskfraude of WhatsApp-fraude. Een bijna verviervoudiging van het aantal meldingen ten opzichte van 2019."