Stedendriehoek

Deze kledingzaak verkoopt wc-papier, om essentieel te zijn

wc-rollen als protest tegen lockdown
wc-rollen als protest tegen lockdown © pixabay.com
APELDOORN - Al weken is haar kledingwinkel in Apeldoorn op slot. Maar veel langer kan dat niet duren vindt Inez Scheper. Haar kledingwinkel staat op het punt van omvallen. Daarom gaat ze 'rebels' doen, zoals ze het zelf noemt: "Ik ga dit weekend gewoon open."
Al elf jaar zit Inez Scheper met haar kledingwinkel voor lange mensen in het winkelcentrum De Egelantier in Apeldoorn. Ze heeft de laatste anderhalf jaar alles uit de kast gehaald om te overleven en klanten te houden. Maar na al die tijd is de puf er wel een beetje uit. "Je doet wat je kan maar het levert gewoon niet voldoende op. Zeker niet als onze klanten in Antwerpen wel mogen shoppen."
Deze kledingzaak verkoopt wc-papier, om essentieel te zijn

Wc-papier

Inez is niet de enige winkel die ondanks het verbod open wil gaan. Ook winkels in onder andere Winterswijk, Ulft, Nijmegen, Nunspeet, Voorthuizen en Barneveld geven aan dat ze gewoon open willen aankomende weekend. "Ik vind alleen wel dat ik het op een beetje ludieke, speelse manier moet doen. Daarom ga ik beginnen met de verkoop van essentiële producten. Wc-papier, kattenvoer, pijnstillers, lenzenvloeistof en koekjes. Zo hoop ik klanten binnen te krijgen."

Strafbaar

In theorie is de actie van Inez tegen de regels. Essentiële winkels moeten namelijk 70 procent van hun inkomsten uit essentiële producten halen. Dat ze strafbaar is met deze formule weet Inez. "Maar ik wil gewoon een statement afgeven. Het kan zo niet langer. We gaan eraan onderdoor. En waarom mag een Kruidvat, supermarkt en Makro wel kleding en andere non-food artikelen verkopen? Dus ik verkoop vanaf zaterdag ook wc-papier, dan val ik ook onder een essentiële winkel. Dus men kan niet alleen voor kleding voor lange mensen bij ons terecht, maar ook voor de ‘grote boodschap’”, lacht Inez.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!