Gelderland

In Gelderland zijn gemiddeld meer boosters gezet dan landelijk

De boostercampagne lijkt goed op schema te lopen.
De boostercampagne lijkt goed op schema te lopen. © ANP
ARNHEM - Alle drie de Gelderse regio's hebben gemiddeld iets meer boosters gezet dan het landelijk gemiddelde. De regio's Noord- en Oost-Gelderland en Gelderland-Midden springen eruit.
Van alle 18-plussers in de regio Noord- en Oost-Gelderland heeft inmiddels ruim 50 procent een boostervaccinatie van de GGD ontvangen. Dat blijkt uit cijfers van 11 januari. Dat is flink meer dan het landelijk gemiddelde van 45,2 procent (cijfers van 9 januari).
Ook Gelderland-Zuid meldt dat ongeveer 50 procent van de 18-plussers in die regio de boosterprik inmiddels heeft gehaald.
In de regio Gelderland-Midden hebben ze inmiddels 256.000 boosterprikken gezet (cijfers 12 januari) en staan er nog 30.000 geplande boosterafspraken open. In totaal is daar nu 45,4 procent van alle mensen boven de 18 jaar geboosterd, dus net iets boven het landelijk gemiddelde. "Op de piek hebben we 12.000 prikken per dag gezet, nu zitten we op 7.000 tot 8.000 prikken per dag", zegt een woordvoerder van GGD Gelderland-Midden.

Waar zijn de 35-minners?

Hoewel de boostercampagne dus goed loopt, merken ze in Duiven dat het rustiger wordt. Dat vertelde directeur Henk Bril van GGD Gelderland-Midden eerder deze week. Het lijkt dat vooral de 35-minners niet in groten getale langskomen voor een booster.