Stedendriehoek

Mysterieuze kuil in bos, vlak bij plek waar vermiste Ercan (29) begraven zou liggen

Heeft de mysterieuze kuil in het bos bij Schalkhaar iets te maken met de vermissing van Ercan Öztürk?
Heeft de mysterieuze kuil in het bos bij Schalkhaar iets te maken met de vermissing van Ercan Öztürk? © Rens Hulman/News United
SCHALKHAAR - Een kuil in het bos bij Schalkhaar zet de politie voor een raadsel. Heeft het iets te maken met de vermiste Ercan Öztürk? De politie zocht een maand geleden nog iets verderop in een bos, na een tip dat de 29-jarige Apeldoorner daar begraven zou liggen.
De kuil werd eind vorig jaar al aangetroffen door een wandelaarster, meldt de politie woensdag. Het gat, van zo’n meter breed, anderhalve meter lang en anderhalve meter diep, is er nog steeds.

Hulp van publiek

De politie wil graag weten wie de kuil gegraven heeft, omdat er mogelijk een link is met de vermissingszaak. Daarbij wordt de hulp van het publiek ingeschakeld.
De kuil is gegraven op het bosperceel Kranekamp bij Schalkhaar.
De kuil is gegraven op het bosperceel Kranekamp bij Schalkhaar. © Rens Hulman/News United
Ook zoekt de politie nog altijd contact met de anonieme melder, die begin november zei dat de vermiste Ercan in het bos bij Schalkhaar begraven lag. Een lange zoektocht leverde toen echter niets op.
Ercan is al sinds maart vorig jaar vermist. De politie vermoedde al meteen dat hij niet vrijwillig was vertrokken. Er wordt sterk rekening gehouden met het scenario dat Özturk om het leven is gebracht.
De politie doorzocht vorige maand ook nog een woning in Deventer op sporen naar de vermiste Apeldoorner. Het onderzoek is nog in volle gang.