Gelderland

Deze ondernemer gooit haar winkel zaterdag hoe dan ook open

Ondernemers in Ulft willen zaterdag open.
Ondernemers in Ulft willen zaterdag open. © REGIO8
ULFT - De Ulftse ondernemer Erna Mecking gaat zaterdag haar winkel opengooien, mochten er geen versoepelingen worden aangekondigd tijdens de nieuwe coronapersconferentie. Volgens de eigenaresse van een kledingzaak is bij meerdere collega's de maat vol.
“Afgelopen jaar hebben we gewoon bewezen dat het met een mondkapje of op afspraak allemaal kan", zegt Mecking, eigenaresse van Erna's Boutique in het centrum tegen mediapartner REGIO8. Omdat de winkels naar eigen zeggen eerder hebben bewezen dat het op een veilige manier kan, doet het bij de onderneemster vooral pijn dat er vlak over de grens wél geshopt kan worden: “Die omzetten lopen wij gewoon allemaal mis. Terwijl hier heel veel ondernemers het gewoon zo lastig en zo zwaar hebben dat ik nu zoiets heb van: ‘er gewoon iets gebeuren.’”
Erna legt uit waarom ze haar winkel weer open wil doen:
Vanwege alle beperkingen en is het ondernemersleven niet altijd meer even leuk, zegt Mecking: “Het wordt zo langzamerhand wel wat minder.” Tijdens de coronacrisis heeft ze zich wel gesteund gevoeld door burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek. “Otwin is echt wel een burgemeester die ballen laat zien en die zegt van: ‘Ik steun de ondernemers’. We zitten er natuurlijk niet op te wachten dat het hele winkelcentrum leegloopt, omdat ondernemers failliet gaan.”

'Ik ga toch dicht'

Ondernemersvereniging De Hanze uit Ulft herkent de zorgen van lokale ondernemers, maar wil zich niet uitspreken tot er duidelijkheid komt over eventuele aanpassingen van de coronamaatregelen.
De eigenaresse van Erna's Boutique verwacht dat andere ondernemers in Ulft aansluiten, ondanks eventuele represailles. “Mensen zijn bang voor de boetes en die kunnen de boetes echt niet meer betalen”, denkt Mecking. “Maar sommigen zeggen ook: ‘Of ik nou de boete krijg of niet, ik ga toch dicht als ik gesloten moet blijven’.”
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!