Koe Zwaantje 12 krijgt drieling, 'is in 50 jaar nooit gebeurd'

Groot Roessink poseert voor de foto met 'zijn' drie nieuwe dames.
Groot Roessink poseert voor de foto met 'zijn' drie nieuwe dames. © REGIO8
HENGELO - Koe Zwaantje 12 heeft maandag een drieling gekregen. Een vrij unieke gebeurtenis, aldus eigenaar Winand Groot Roessink uit Hengelo.
"Dat is nog nooit gebeurd", vertelt hij dinsdag. "Mijn ouders heb ik er ook nog nooit over gehoord. Dan heb je het over een periode van meer dan 50 jaar."

Aangename verrassing

De drieling kwam onverwacht: "We wisten het niet. We laten koeien wel scannen, dus het was wel bekend dat het sowieso een tweeling zou zijn."
Koe Zwaantje 12 krijgt drieling, 'is in 50 jaar nooit gebeurd'
"Toen ik wakker werd en op de camera keek, was het eerste kalfje er. Dus ik snel naar de stal. Toen voelde ik het tweede kalfje en nog wat meer poten. Ik heb het tweede kalfje eraf gehaald en toen kwam de derde. Een aangename verrassing", aldus Groot Roessink.

'Mooi om mee te maken'

"Dit is heel mooi om mee te maken, maar voor de koe eigenlijk niet goed. Het is een sterke koe en ik hoop dat ze er goed doorkomt. Ze heeft in ieder geval goed gegeten en gedronken.
Met de drieling gaat het ook goed, verzekert Groot Roessink: "Ze waren springlevend bij de geboorte. Gisteren heb ik ze ruimschoots de eerste moedermelk gegeven, zodat ze goed de antistoffen binnenkrijgen. Ze maken het goed. Het zijn allemaal dames."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!