Rivierengebied

Voor de derde keer geen bloesemtocht door corona

Foto archief Omroep Gelderland
Foto archief Omroep Gelderland © archief Omroep Gelderland
GELDERMALSEN - Corona zet wederom een streep door de Bloesemtocht in de Betuwe, die eigenlijk in april gehouden zou worden. De Bloesemtocht is samen met de Airbornewandeltocht de grootste eendaagse wandeltocht van ons land. Er lopen jaarlijks tienduizenden wandelaars mee.
Op 22 april 2022 zou de vijfde Bloesemrun plaatsvinden en een dag later die befaamde 38ste editie Bloesemtocht. De stichting van het Nationale Rode Kruis Bloesemtocht heeft uitgebreid overlegd en vindt de onzekerheden met betrekking tot het coronavirus te groot. De voorbereidingen kosten maanden en dus wil ze op tijd de stekker uit het evenement trekken, zodat deelnemers, vrijwilligers en sponsors weten waar ze aan toe zijn.

'Risico's zijn te groot'

Bestuursvoorzitter Hans van Kranenburg: “Het zijn nog steeds onzekere tijden waarin geen enkele organisatie plannen kan maken voor de middellange termijn; de (financiële) risico’s zijn te groot. Gezien deze onzekerheid hebben wij besloten om de komende edities vroegtijdig te annuleren. Hierdoor weten wandelaars, hardlopers, vrijwilligers en sponsoren waar zij aan toe zijn. Wij willen en kunnen geen onnodige gezondheidsrisico’s nemen.”
Het is het derde jaar op de rij dat de tocht niet door kan gaan.