Busje rijdt Romano en zwangere vriendin 'opzettelijk aan' en gaat er vandoor

Romano en zijn vriendin zijn erg geschrokken van de aanrijding.
Romano en zijn vriendin zijn erg geschrokken van de aanrijding. © 112achterhoek-nieuws.nl / NewsUnited / REGIO8
DOETINCHEM - Romano en zijn zwangere vriendin waren maandag op weg naar het ziekenhuis voor een controle, toen het op de A18 ineens helemaal misging. Tussen Wehl en Doetinchem ging een wit busje dat voor hen reed plotseling in de ankers. "Mijn vriendin was in shock", vertelt Romano.
Romano Firing uit Ulft vertelt dat hij maandag met zijn 20 weken zwangere vriendin op weg ging naar het Radboudumc voor een echo: "Het was gezellig in de auto samen, maar hadden wel de nodige spanning onderweg in verband met de echo die ons te wachten stond", schrijft hij op Facebook.

Plotseling remmen

Toen Firing wilde invoegen, en hij moest remmen voor een auto die voor hem reed, kwam een wit busje met daarin twee mannen dicht achter hem rijden. Even later haalde het busje hem in en kwam voor hem rijden, zo vertelt hij. "En die ging opzettelijk vol op de rem, terwijl de weg ervoor vrij was."
De auto raakte het busje. "Na een aantal draaien op de weg gemaakt te hebben, ben ik met mijn voertuig tegen de vangrail aangekomen. Ik heb alles op alles gezet om mijn vriendin en mezelf in veiligheid te brengen. Ik trok aan mijn handrem en drukte de rempedaal flink in", zo beschrijft hij.
De auto kwam midden op de snelweg te staan met de neus de verkeerde kant op. De vriendin van Romano was erg geschrokken. "Mijn auto deed niets meer en mijn vriendin was in tranen, ze was in shock." De hulpdiensten zijn direct ter plaatse gekomen om eerste hulp te verlenen.

Busje reed door

Het busje bleef wel recht op de weg en reed door na het ongeval. De politie heeft de bestuurder van het busje nog niet kunnen traceren.
Firing heeft nu zijn hoop gevestigd op mogelijke camerabeelden van een benzinestation, een paar honderd meter verderop. "Misschien zijn ze daar uitgestapt om de schade te bekijken. Ik heb witte schade en hij moet grijze schade hebben."

Het is maar blik

Na het ongeval heeft de vader van zijn vriendin het stel naar het ziekenhuis gebracht voor de geplande echo, aldus Firing: "Die was nu uitgebreider. Maar het gaat goed met mijn vriendin en de kleine."
Firing merkt een dag later pas de gevolgen voor zijn lichaam: "Nu de adrenaline weg is, heb ik nek- en rugklachten." Hij maakte zich eerst ook nog heel even zorgen om zijn auto, maar dat gevoel was snel weg: "Mijn vriendin en de kleine kan ik niet vervangen. Het is maar blik."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!