Rivierengebied

Superjacht ook onder tweede brug door, ondanks kleine aanvaring

Het superjacht is ook eindelijk de brug bij Heusden voorbij.
Het superjacht is ook eindelijk de brug bij Heusden voorbij. © Jelle Swets/ Meesters Multi Media
HEUSDEN - Het superjacht dat sinds zaterdag probeert richting Harlingen te varen, is nu ook het tweede grote obstakel voorbij. Maandagavond voer het schip bij de tweede poging onder de brug bij Heusden door, al ging dat niet helemaal geruisloos.
Het jacht van 100 miljoen euro en met een bioscoop en zwembad aan boord strandde zaterdag al bij de spoorbrug in Hedel. Door de hoge waterstand moest de schipper tot maandagochtend wachten om verder te varen. Maar iets verderop bij Heusden bleek het jacht opnieuw te hoog voor de brug.
Maandagavond waagde de schipper een nieuwe poging de brug onderdoor te varen. Daarbij raakte het jacht in eerste instantie een lamp van de brug, die verboog. De aanvaring zorgde volgens aanwezigen voor een hels kabaal.
De verbogen lamp aan de brug bij Heusden.
De verbogen lamp aan de brug bij Heusden. © Jelle Swets/Meesters Multi Media
Het schip voer daarop achteruit, zodat de schade bekeken kon worden. Toen dat bleek mee te vallen volgde een nieuwe poging om de brug onderdoor te varen, dit keer met succes.

Veel bekijks

Volgens de correspondent stonden tientallen mensen op de Heusdenbrug in de mist om het tafereel te aanschouwen. Zij zwaaiden de boot uit richting het volgende obstakel: de Keizersveerbrug bij Geertruidenberg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!