Stedendriehoek

Bekendste viskraam van Apeldoorn wéér uitgebrand: 'Alles is zwartgeblakerd'

Eigenaar Marlous Olthoff vreest de de kraam niet meer te maken is.
Eigenaar Marlous Olthoff vreest de de kraam niet meer te maken is. © Luciano de Graaf
APELDOORN - De bekendste viskraam van Apeldoorn is maandag voor de tweede keer in een half jaar tijd uitgebrand. "De ravage is met geen pen te beschrijven", zegt eigenaar Marlous Olthoff.
Zenuwachtig neemt ze de schade aan de viskraam in ogenschouw. Aan de buitenkant zie je alleen wat zwarte roetsporen bij de deur van de kraam, maar binnen is er niet veel meer over van de inventaris. "Ik ben bang dat de kraam niet meer te repareren is. Alles is zwartgeblakerd. Het is een ravage binnen."
Zo ziet de bekendste viskraam van Apeldoorn er nu uit:
'Ravage is met geen pen te beschrijven', bekendste viskraam Apeldoorn wéér uitgebrand
De vriend van Marlous was maandagmiddag graffiti van de zijkant van de kraam aan het verwijderen, toen hij ineens vuur zag. "Ineens was het: whoem. Hij is zich helemaal rot geschrokken."

Niet meer te redden

De brandweer werd onmiddellijk gealarmeerd en had de brand snel onder controle, maar de binnenkant van de kraam was niet meer te redden. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.
De brandweer in actie in Apeldoorn.
De brandweer in actie in Apeldoorn. © Luciano de Graaf
Marlous heeft ook geen idee van de oorzaak van de brand. Kortsluiting zou een mogelijkheid kunnen zijn. "De buurvrouw vertelde dat er de laatste tijd veel marters rond lopen. Misschien hebben die voor kortsluiting gezorgd, maar ik durf dat niet te zeggen. Ik weet het niet."
Of zou het dan misschien iets met de graffitispuiter te maken kunnen hebben? "Ik heb de politie daarover al wel gebeld," zegt Olthoff.

Viskraam al eerder uitgebrand

Olthoff blijft de laatste tijd weinig bespaard. Sinds de overname van de viskraam heeft het haar niet echt mee gezeten. Eerst de coronacrisis en toen brandde een half jaar geleden de viskraam ook nog uit.
"Dit overleeft niemand, zegt de visverkoopster. "Er zijn zoveel tegenslagen die we hebben gehad. Acht weken hebben we destijds dichtgezeten. Toen had ik het geluk dat de kraam gemaakt kon worden. Maar wat ik ik nu zo aantref, dat is niet meer te maken. Het is een drama. Het komt niet meer goed, denk ik."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!