Rivierengebied

Superjacht gaat nu wel onder spoorbrug door, maar stuit op nieuw probleem

Het water bleek 10 tot 20 centimeter te hoog om door te kunnen varen.
Het water bleek 10 tot 20 centimeter te hoog om door te kunnen varen. © Jasper Koene
HEDEL - Het miljoenenjacht dat zaterdag was gestrand bij de spoorbrug bij Hedel, is maandagochtend alsnog onder de brug doorgevaren. Eerder lukte dat niet vanwege de hoge waterstand van de Maas.
Voordat het luxueuze jacht onder de spoorbrug door ging, werd een meting gedaan om te kijken of er nu wel voldoende ruimte zou zijn. Dit werd berekend met een paal op het bovenste dek en een laserstraal. Toen bleek dat het schip er veilig onderdoor kon, zette het weer koers richting Harlingen om daar te worden afgebouwd.
Gestrand jacht gaat alsnog onder spoorbrug door
Ondertussen doet zich bij Heusden hetzelfde probleem als bij Hedel voor: ook hier kan het jacht voorlopig niet onder de brug door. Het wacht nu in de haven van de Brabantse stad tot het waterpeil het wel mogelijk maakt om daar onder de brug door te varen.

Honderd miljoen euro

Sinds zaterdagmiddag lag het superjacht in een afgraving aan de Maas bij Empel, waar het veel bekijks trok. Dat is niet zo verwonderlijk, want het schip is maar liefst 80 meter lang en heeft onder meer een bioscoop, helikopterplatform en een zwembad. Volgens de bouwer is de 'Galactica' het grootste en snelste aluminium jacht ooit gebouwd.
Het jacht van 100 miljoen euro trekt veel bekijks.
Het jacht van 100 miljoen euro trekt veel bekijks. © Omroep Gelderland
In april gaat het superjacht naar de koper, die er 100 miljoen euro voor heeft betaald. Het is niet bekend wie die steenrijke eigenaar is.

Zie ook: