Rijk van Nijmegen

Piet (90) is al bijna zijn hele leven lid van De Treffers: 'Heel bijzonder'

Piet Jochoms is 80 jaar lid van voetbalvereniging De Treffers.
Piet Jochoms is 80 jaar lid van voetbalvereniging De Treffers. © Omroep Gelderland
GROESBEEK - Al 80 jaar is Piet Jochoms lid van de Groesbeekse voetbalvereniging De Treffers. Om hem te bedanken voor zijn decennialange inzet en steun voor de club is hij zaterdag gehuldigd.
“Het is een grote, mooie club die altijd goed is geweest voor mij en ik voor de club. Dat is heel bijzonder om mee te maken”, vertelt de 90-jarige Piet Jochoms.

Treffersfamilie

Piet werd als 10-jarige jongen lid van de club. Tot twee jaar geleden was hij actief als vrijwilliger. Vooral binnen de jeugdafdeling is de voetballiefhebber van grote betekenis geweest. Hij ging langs de deuren om contributie op te halen, was leider en coördinator van de jonge elftallen en organiseerde jeugdkampen en jeugdtoernooien. Ook was hij trouw bezoeker van alle thuis- en uitwedstrijden.
Zijn liefde voor de club heeft hij niet van een vreemde. Zijn vader was van 1933 tot 1963 penningmeester van De Treffers. Een oom was bestuurslid. Ook binnen zijn eigen gezin heeft de voetbalvereniging altijd een grote rol gespeeld. Zijn vrouw was jarenlang betrokken bij de jeugdkampen en stond in de keuken van het clubhuis. Twee van zijn zoons zijn ook actief betrokken bij de club. Volgens zoon Theo Jochoms, dit sinds 2020 voorzitter is van De Treffers, zit ‘het rood/zwarte bloed in de genen van de familie’.

Warmte en verbinding

Vanuit zijn rol als voorzitter kreeg Theo de eer zijn vader te huldigen. “Ik vond het heel erg leuk en bijzonder om te doen, 80 jaar lid zijn is niet niks. Het vrijwilligerswerk heeft mijn vader altijd heel veel voldoening gegeven. Hij heeft veel warmte en verbinding gekregen van de mensen die actief zijn binnen de club en dit zelf ook meegebracht. Hij is ook een goed voorbeeld van dat De Treffers niet zonder vrijwilligers kan.”

Fanatiek supporter

Vrijwilligerswerk kan Piet vanwege zijn gezondheid niet meer doen, maar hij blijft een fanatiek supporter. “Hij blijft voortdurend vragen naar hoe het met de club gaat en we praten veel over De Treffers. Het liefst heeft hij ook dat ik hem na elke wedstrijd bel om de uitslag door te geven en de wedstrijd te bespreken. Hij is dus nog steeds enorm betrokken.”
Bekijk de tv-reportage over de huldiging van Piet Jochoms:
Hoogbejaarde Piet gehuldigd voor 80-jarig lidmaatschap De Treffers