Rivierengebied

Superjacht met bioscoop en zwembad kan niet onder brug door

Het water bleek 10 tot 20 centimeter te hoog om door te kunnen varen.
Het water bleek 10 tot 20 centimeter te hoog om door te kunnen varen. © Jasper Koene
HEDEL - Een jacht van liefst 80 meter heeft zaterdag moeten omdraaien op de Maas bij Hedel. Het schip kan door de hoge waterstand niet onder de Hedelse spoorbrug door.
Het gloednieuwe superjacht was zaterdagochtend vertrokken vanaf bouwer Heesen Yachts in Oss. Het plan was om door te varen naar Harlingen, waar de boot afgebouwd gaat worden.

'Dit ging nooit passen'

De waterstand bij Hedel bleek echter zo'n 10 tot 20 centimeter te hoog om door te kunnen varen, meldt Omroep Brabant. “Als het water wat zakt dan kunnen wij het weer gaan proberen”, zegt een woordvoerder van Van der Wees Watertransporten, die helpt met het transport.
De Galactica gaat het later nog een keer proberen.
De Galactica gaat het later nog een keer proberen. © Jasper Koene
Jasper Koene legde het tafereel op de Maas bij Hedel vast. Hij was met vrienden aan het vissen toen ze het schip aan zagen komen varen. “We hadden zelf al ingeschat dat dit nooit ging passen”, zegt hij. “Als het mis zou gaan, had ik het niet willen missen.”

100 miljoen euro

Het enorme gevaarte heeft onder meer een bioscoop, helikopterplatform en een zwembad van 7 meter lang. De Galactica is volgens de bouwer 'het grootste en snelste aluminium jacht ooit gebouwd'.
In april gaat de Galactica naar de koper, die er 100 miljoen euro voor heeft betaald. Het is niet bekend wie de koper is.

Zie ook: