Arnhem en omstreken

Hond Daisy leeft niet meer: 'Geen idee wat ze at tijdens het uitlaten'

Jeroen heeft geen idee wat Daisy uiteindeijk fataal is geworden.
Jeroen heeft geen idee wat Daisy uiteindeijk fataal is geworden. © Privéfoto
ARNHEM - Nietsvermoedend liet Jeroen Glissenaar, bekend als 'de boswachter van Arnhem', donderdag zijn hond Daisy uit op het uitlaatveldje achter speeltuin De Leuke Linde in Arnhem. Donderdag liep het echter helemaal verkeerd af. “Voor ik het door had, pakte ze iets kleins uit het gras en hapte ze erin”, vertelt Jeroen. Nog geen twintig minuten later was Daisy, een zwart-witte Amerikaanse buldog, er niet meer.
Jeroen liet Daisy er veel vaker uit, maar heeft geen idee wat zijn hond heeft gegeten. “Ze was net een stofzuiger”, vertelt hij. “Ik was blij dat ze meteen kokhalsneigingen kreeg. Dan gooit ze het er misschien uit, dacht ik nog. Maar op weg naar huis ging het snel slechter. De braakneigingen werden steeds sterker.”
Thuis kreeg Jeroen niet eens de kans de dierenarts te bellen. Daisy kreeg een dikke buik en overleed vrijwel meteen. “Ik weet niet wat ze heeft gegeten en of er kwade opzet in het spel was”, zegt Jeroen. “Maar ze moet iets verkeerds hebben gegeten. Dit is niet-natuurlijk, het ging zo snel.” En voordat Jeroen Daisy mee naar buiten nam, was er volgens hem niks aan de hand.
Ik weet niet of er hier sprake is van kwade opzet. Ik wil mensen gewoon waarschuwen. Wees alert.
Wat het uiteindelijk geweest is wat Daisy fataal is geworden, zal Jeroen niet meer te weten komen. Samen met zijn vrouw heeft hij Daisy donderdagavond al een mooi plekje gegeven.
Jeroen wil zijn verhaal vooral vertellen om andere hondenbezitters te waarschuwen. Dat is voor hem ook de reden geweest om het overlijden van Daisy in een bericht op Facebook te melden en later vrijdag ook even een melding te doen bij de wijkagent. “Nogmaals, ik weet niet of er hier sprake is van kwade opzet. Ik wil mensen gewoon waarschuwen. Wees alert.”
Jeroen en Daisy waren zes jaar onafscheidelijk.
Jeroen en Daisy waren zes jaar onafscheidelijk. © Privéfoto
Navraag bij een dierenkliniek in de buurt van het uitlaatveldje leert dat daar het laatste halfjaar wel vaker meldingen binnenkomen uit Arnhem van vergiftiging van zowel honden als katten. Of het gaat om deze specifieke uitlaatplek, weet de woordvoerder niet. De afgelopen twee weken zijn er voor zover zij weet geen dergelijke meldingen bekend.

Advies bij vermoeden van vergiftiging

De symptomen van vergiftiging zijn volgens haar kwijlen, misselijkheid en braken. Advies is bij het vermoeden van vergiftiging meteen de dierenarts te bellen of langs te komen, geeft ze aan. In het geval van Daisy had Jeroen die tijd dus niet. Dat zien ze in de dierenkliniek niet vaak. “Gelukkig loopt het in de meeste gevallen niet zo ernstig af.”
Wat een dier binnen heeft gekregen, is volgens de kliniek vaak lastig te zeggen. "Alleen autopsie of bloedonderzoek kan hier uitsluitsel over geven. En dat gebeurt lang niet in alle gevallen van een vermoeden van vergiftiging."
Een woordvoerder van de politie laat vrijdagmiddag weten geen andere meldingen te hebben gekregen van mogelijke vergiftiging op of in de buurt van het uitlaatveldje. "Maken mensen zoiets mee en denken ze dat er sprake is van strafbare feiten dan kunnen ze dit altijd melden via 0900-8844 of bij de wijkagent", adviseert hij.

Groot gemis

Het gemis voor Jeroen en zijn vrouw is groot. "Gisteren zeiden we nog tegen elkaar dat we niet meteen een nieuwe hond willen. Maar vanochtend om zes uur, toen ik niet zoals de afgelopen zes jaar met Daisy op pad kon om haar uit te laten, was dat gevoel al anders."