Rivierengebied

Slachtoffers van vuurwerkbom Beusichem krijgen 'hart onder de riem'

De politie schat de schade op enkele tonnen.
De politie schat de schade op enkele tonnen. © politie Buren
BEUSICHEM - De bewoners van de Markt in Beusichem hebben een steuntje in de rug gekregen van de middenstand uit het dorp. Tijdens oud en nieuw zorgde zwaar vuurwerk voor een grote explosie, waardoor aan de woningen enorme schade is ontstaan. “Weet dat heel Beusichem meeleeft”, schrijven anonieme dorpsgenoten op Facebook.
“Wanneer we op welke manier dan ook iets kunnen bijdragen aan de oplossing van jullie ellende, post iets op social en we staan voor jullie klaar”, staat er in het bericht op de pagina Beusichemmers op Facebook. De initiatiefnemers willen anoniem blijven en willen ook telefonisch geen toelichting geven.

'Vergeet je ellende'

De bewoners van de Markt hebben een 'hart onder de riem' ontvangen van de middenstand, onder meer van de slagerij, bakker en de supermarkt. “Maar daar blijft het wat ons betreft niet bij”, schrijven de initiatiefnemers. “We willen jullie uitnodigen voor een avond 'Vergeet je ellende', in één van de horecagelegenheden om een avond niet tegen een houten raam of in een donkere huiskamer te zitten.”

Grote schade aan woningen

De twee zware vuurwerkbommen die werden afgestoken in de nacht zorgden voor vernielde ruiten, ontzette kozijnen en schade aan gevels. Van de kerk gingen tientallen kleine ruiten aan diggelen. De politie heeft video-opnames van het afsteken van de bommen in handen. Op die manier hoopt zij de daders te kunnen vinden.

Zie ook: