Ben Saunders schrijft lied over Arnhem: 'Ze hebben mij hier echt geadopteerd'

Ben Saunders.
Ben Saunders. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Hij werd in één klap bekend, toen hij de eerste editie van The Voice of Holland won. Nu doet Ben Saunders het wat rustiger aan in zijn tattooshop in Arnhem. Maar de muziek is nog verre van verdwenen.
In het Omroep Gelderland-programma De Troubadours gaat muzikant en presentator Christon Kloosterboer op pad met collega-muzikanten uit de provincie. In deze aflevering gaat hij op pad met de 38-jarige Ben Saunders. Sinds een aantal jaar woont hij in Arnhem en runt daar een tattooshop. "De rust en de liefde hebben mij hier naartoe gebracht", vertelt Saunders. "Ze hebben mij ook echt geadopteerd hier, zo voelt het echt. De mensen zijn heel relaxed, heel gemoedelijk."

Lied over Market Garden

In De Troubadours schrijft presentator Christon elke aflevering een lied, samen met zijn gast. Het lied van Ben Saunders gaat over de operatie Market Garden, waar hij een speciale connectie mee heeft. "Ik ben zelf een Engelsman, dus het is bij mij met de paplepel ingegoten. Vanaf kleins af aan had mijn vader het over de operatie Market Garden. Een vriend van mijn vader, sergeant Bill Fulton, was de eerste Brit op de brug, onder leiding van John Frost." Uiteindelijk was de slag een brug te ver, maar: "We didn't win the battle, but we won the war."
Beluister hieronder het lied over Market Garden.
Ben Saunders schrijft lied over Arnhem: 'het voelt als thuis hier, er is respect voor elkaar' - De Troubadours

Wervelstorm

De muzikant komt van oorsprong uit Engeland, waar hij in 1983 werd geboren. Op driejarige leeftijd emigreerde hij naar Nederland, waar hij opgroeide in een muzikaal gezin. In 2011 brak hij door in het tv-programma The Voice of Holland. In één jaar tijd scoorde hij vervolgens vijf top 10-hits. "Toen was het los", zegt Saunders. "Ik zong daarvoor natuurlijk ook al, maar het pakte niet uit zoals toen. Het was leuk, maar ook vreselijk aan de andere kant. Ik houd niet zo van aandacht en toen waren er de hele dag mensen aan mij aan het trekken."
De wervelstorm kende ook een negatieve kant. Zo kwam hij enkele jaren na zijn doorbraak vol in het nieuws door een mishandeling van een verkeersregelaar. "Het is niet zomaar als ik moet vechten. Ik zeg moet vechten, want ik doe dat liever niet. Iedereen heeft wel een keer moeten vechten, maar als je onder een vergrootglas ligt heeft iedereen iets over je te zeggen."
Bekijk hieronder de hele aflevering van De Troubadours met Ben Saunders.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!