Gelderse Vallei

Boom in beruchte bocht ligt 'plotseling' om na zoveelste ongeluk

Het ongeluk van dinsdagavond in Lunteren, waarbij de bestuurder zwaargewond raakte.
Het ongeluk van dinsdagavond in Lunteren, waarbij de bestuurder zwaargewond raakte. © Daniël Hol/Persbureau Heitink
LUNTEREN - Een boom in de 'horrorbocht' op de Westzoom in Lunteren heeft het veld geruimd. In de bocht zijn het afgelopen half jaar al vier ongelukken gebeurd. Dinsdag nog raakte een automobilist ernstig gewond toen hij uit de bocht vloog. Wie de boom heeft omgelegd, is niet duidelijk.
De verse houtsnippers liggen nog op de grond. De boom ligt op de zijkant langs de weg. In de autolichten die erop schijnen is te zien dat het een wilg is en een autobumper nog in de boomstam zit. Een vrachtwagenchauffeur die net door de bocht is gereden, beaamt dat het een lastige bocht is om te nemen.
“Lantaarnpalen zouden een optie zijn om de veiligheid te verbeteren, of pijlen die de bocht aangeven”, vertelt hij bij het tankstation in de buurt.
“Ik weet dat de bocht onoverzichtelijk is en toch verrast hij je. Dat terwijl ik er goed zicht op heb vanuit de cabine. Als je iets te hard rijdt of even bent afgeleid, dan kun je uit de bocht vliegen”, aldus de chauffeur. Of ongevallen met gewonden of doden worden voorkomen doordat de boom is omgezaagd, weet de chauffeur niet. “Er is nog genoeg om tegenaan te rijden."
De boom is inmiddels omgezaagd.
De boom is inmiddels omgezaagd. © Omroep Gelderland